Szerző: Ady Krisztián

2003. július 23. 16:21

Európában csak 80 GB-os merevlemez lesz a Panasonic DMR-E100H DVD-rögzítőben

A korábbi hírekkel ellentétben Európában, így hazánban is csupán 80 GB-os merevlemezzel lesz kapható a Matsushita új, nemrég bemutatott asztali DVD-rögzítője. A Panasonic márkanéven értékesített DMR-E100H típusú, beépített merevlemezzel rendelkező asztali DVD-író az Ázsiai és Amerikai piacon az eredetileg bejelentett , 120 GB-os kapacitású merevlemezzel lesz kapható.

[HWSW] A korábbi hírekkel ellentétben Európában, így hazánban is csupán 80 GB-os merevlemezzel lesz kapható a Matsushita új, nemrég bemutatott asztali DVD-rögzítője. A Panasonic márkanéven értékesített DMR-E100H típusú, beépített merevlemezzel rendelkező asztali DVD-író az Ázsiai és Amerikai piacon az eredetileg bejelentett, 120 GB-os kapacitású merevlemezzel lesz kapható.

A Panasonic Magyarországtól kapott információk szerint a DVD-rögzítő ajánlott végfelhasználói ára 400000 Ft lesz, mely meglehetősen borsosnak tűnik, főleg a fentieket tekintve. A termék ára magasabb a Japánban ősztől kapható DMR-E200H modellnél, mely 198000 japán jenes, átszámolva körülbelül 390000 Ft-os áron lesz a szigetországban elérhető. Az E200H modellben 160 GB-os merevlemez lesz.

Az európai piacra szánt DMR-E100H modellben található 80 GB-os merevlemez akár 106 órányi, az E-200H modell 160 GB-os merevlemeze akár 212 órányi videó rögzítését teszi lehetővé EP üzemmódban.

A DMR-E100H és E200H készülékek nem csak MPEG-2 kódolású, hanem MPEG-4 formátumú videoanyagok, házi felvételek visszajátszására is alkalmasak, emellett JPG és TIFF formátumú képekből is képesek diavetítést készíteni. A digitális videokamerák képét FireWire porton vagy analóg bemeneteken keresztül lehet a készülékekbe juttatni, majd DVD-lemezre írni.

Mindkét asztali DVD-író DVD-R vagy DVD-RAM lemezeket kezel. A DVD-RAM lemezek tartalma akár 100000-szer is törölhető, a lemezre rögzített tartalom pedig szabadon, akár képkockánként vágható. A merevlemezre rögzített adást akár többszörös sebességgel is át lehet másolni DVD-lemezre.

Kapcsolódó cikkünk: Panasonic DMR-HS2 merevlemezes DVD-író: a minőségnek ára van

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról