:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. július 22. 10:48

A vártnál jobb eredményekkel zárta negyedévét az Infineon

Ulrich Schumacher
Ulrich Schumacher
Az Infineon ma tette közzé júniusban véget ért harmadik pénzügyi negyedévének eredményeit. A vállalat a várakozásoknál kisebb veszteségről és nagyobb bevételről számolt be, azonban a félvezetőpiac alakulásával kapcsolatban óvatos előrejelzésekkel szolgált.

A müncheni központú chipgyártó vállalat sorozatban kilenc veszteséges negyedéven van túl, azonban legutóbbi negyedévében jelentősen sikerült csökkenteni a veszteségét. Ulrich Schumacher elnök-vezérigazgató büszkén jelentette be, hogy a költségcsökkentéseknek köszönhetően a memóriachipeket gyártó részleg elérte a nyereségküszöböt.

A harmadik negyedévben az Infineon 116 millió euró nettó veszteséget ért el, az előző negyedévben a vállalat vesztesége 328 millió euró volt. A Reuters Research által megkérdezett elemzők átlagosan 174 millió euró veszteségre számítottak. A forgalom az előző negyedévhez képest alig változott, 1,47 milliárd eurót tett ki. A Reuters Research 1,42 milliárd eurós bevételt jósolt.

Schumacher elmondta, hogy már látni lehet a piac fellendülésének első jeleit, azonban a harmadik pénzügyi negyedévben a DRAM-árak továbbra is csökkentek. Az elnök-vezérigazgató szerint azonban a következő, azaz negyedik pénzügyi negyedévben a vállalat már nyereségesen tud működni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 21:56

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.