Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

A várakozásoknak megfelelő eredényekkel zárta második negyedévét a PeopleSoft

Bodnár Ádám, 2003. július 18. 12:48
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

hirdetés
Craig Conway
Craig Conway
Emelkedő, és a várakozásoknak megfelelő eredményekről számolt be tegnap a PeopleSoft: a vállalat az Oracle ellenséges felvásárlási szándékának dacára megemelte a következő negyedévre vonatkozó kilátásait.

A vállalat e hónap elején már közzétette a júniusban véget ért pénzügyi negyedévére vonatkozó becsült eredményeit, amelyek felülmúlták az elemzők akkori várakozásait. A tegnapi tájékoztatón a vállalat a megemelt várakozásoknak megfelelő nyereségről és az előrejelzettnél magasabb forgalomról számolt be.

A második pénzügyi negyedévben a PeopleSoft 497,4 millió dolláros bevételről számolt be, amely némileg meghaladta a First Call által megkérdezett elemzők által becsült 493 millió dolláros szintet. A vállalat 490-500 millió dolláros forgalomra számított. A tavalyi év azonos időszakában a PeopleSoft 482,2 millió dolláros bevételt könyvelt el.

A cég negyedéves nettó nyeresége 36,5 millió dollárt, azaz részvényenként 11 centet tett ki. A tavalyi második pénzügyi negyedévben a PeopleSoft eredménye 36 millió dollár, azaz részvényenként 11 cent volt. A működési eredmény részvényenként 14 cent volt, amely megfelelt az elemzők várakozásainak és a vállalat saját becsléseinek is.

"Amikor közzétetük az előzetes eredményeket, felszínesen nézve erősnek tűntek. De ha a felszín alá nézünk, azt láthatjuk, hogy még erősebbek" -- mondta Craig Conway, a vállalat elnök-vezérigazgatója. "Az az igazság, hogy erős vállalat a mienk. Még a fogadóirodáknak is el kell ismernie, hogy ez egy nagyon jó ló."

A PeopleSoft megemelte a harmadik negyedévre vonatkozó kilátásait. A vállalat immár részvényenként 13-14 centes eredményre számít, az elemzők átlagosan 12 centes részvényenkénti profitot becsültek.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!