Szerző: Bodnár Ádám

2003. július 18. 12:48:34

A várakozásoknak megfelelő eredényekkel zárta második negyedévét a PeopleSoft

Craig Conway
Craig Conway
Emelkedő, és a várakozásoknak megfelelő eredményekről számolt be tegnap a PeopleSoft: a vállalat az Oracle ellenséges felvásárlási szándékának dacára megemelte a következő negyedévre vonatkozó kilátásait.

A vállalat e hónap elején már közzétette a júniusban véget ért pénzügyi negyedévére vonatkozó becsült eredményeit, amelyek felülmúlták az elemzők akkori várakozásait. A tegnapi tájékoztatón a vállalat a megemelt várakozásoknak megfelelő nyereségről és az előrejelzettnél magasabb forgalomról számolt be.

A második pénzügyi negyedévben a PeopleSoft 497,4 millió dolláros bevételről számolt be, amely némileg meghaladta a First Call által megkérdezett elemzők által becsült 493 millió dolláros szintet. A vállalat 490-500 millió dolláros forgalomra számított. A tavalyi év azonos időszakában a PeopleSoft 482,2 millió dolláros bevételt könyvelt el.

A cég negyedéves nettó nyeresége 36,5 millió dollárt, azaz részvényenként 11 centet tett ki. A tavalyi második pénzügyi negyedévben a PeopleSoft eredménye 36 millió dollár, azaz részvényenként 11 cent volt. A működési eredmény részvényenként 14 cent volt, amely megfelelt az elemzők várakozásainak és a vállalat saját becsléseinek is.

"Amikor közzétetük az előzetes eredményeket, felszínesen nézve erősnek tűntek. De ha a felszín alá nézünk, azt láthatjuk, hogy még erősebbek" -- mondta Craig Conway, a vállalat elnök-vezérigazgatója. "Az az igazság, hogy erős vállalat a mienk. Még a fogadóirodáknak is el kell ismernie, hogy ez egy nagyon jó ló."

A PeopleSoft megemelte a harmadik negyedévre vonatkozó kilátásait. A vállalat immár részvényenként 13-14 centes eredményre számít, az elemzők átlagosan 12 centes részvényenkénti profitot becsültek.

a címlapról

bye-bye

5

Átalakul a Nokia menedzsmentje

2020. február 19. 13:44

Megszűnt a műszaki vezérigazgató-helyettesi pozíció, a cég próbál feljönni riválisaira.

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 20. 13:05

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.