Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Meglepően jó eredményekkel zárta második pénzügyi negyedévét az Ericsson

Bodnár Ádám, 2003. július 18. 11:52
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

hirdetés
Carl-Henric Svanberg
Carl-Henric Svanberg
A mobiltelefonos hálózati berendezések vezető gyártója, a svéd Ericsson a vártnál lényegesen kedvezőbb második pénzügyi negyedéves eredményről számolt be, amelynek okán a részvényárfolyama a mai nap folyamán 22 százalékkal emelkedett. A cég közölte, hogy a gyenge piaci körülmények ellenére még az idén nyereségessé tud válni.

"Elmondhatom, hogy a pénzügyi nehézségek már mögöttünk vannak. Szilárd a lábunk alatt a talaj" -- mondta Carl-Henric Svanberg, a vállalat elnök-vezérigazgatója hozzátéve, hogy a megrendelések stabilizálódnak és a piac már túlvan a mélyponton.

Az Ericsson negyedéves forgalma 28 százalékkal 27,6 milliárd koronára csökkent. Elemzők 27,3 milliárd koronás forgalomra számítottak. A vállalat közölte, hogy a bevétel csökkenése harmadrészben a dollár gyengülésének tudható be. A forgalom az első negyedévhez képest 7 szzáalékkal nőtt, a megrendelések értéke pedig 5 százalékkal 28,3 milliárd koronára emelkedett.

Az Ericsson a júniusban véget ért pénzügyi negyedévet 200 millió korona (24,4 millió dollár) adózás előtti veszteséggel zárta, szemben a tavalyi év azonos időszakában elért 3,1 milliárd koronás veszteséggel. A Reuters Research által megkérdezett elemzők átlagosan 2 milliárd korona veszteségre számítottak.

A vállalat sorozatban 11 veszteséges negyedévet zárt és Svanberg szerint még az idei évben nyereségesen tud majd működni. Az Ericsson megerősítette azon előrejelzését, amely szerint a mobil hálózati berendezések eladásai értéket tekintve az idén mintegy 10 százalékkal csökkennek, azonban a saját eladásai a harmadik pénzügyi negyedévben a második negyedévéhez hasonlóan alakulnak majd, vagy csak enyhén csökkennek.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.