Szerző: Bodnár Ádám

2003. július 16. 14:22

Emelkedő forgalommal és növekedő nyereséggel zárta második pénzügyi negyedévét az EMC

Joseph M. Tucci
Joseph Tucci
Az EMC ma tette közzé második pénzügyi negyedévének eredményeit. A vállalat emelkedő forgalomról és növekedő nyereségről számolt be.

Az EMC a második negyedévben 1,48 milliárd dolláros forgalmat ért el, ami 6,6 százalékkal magasabb a tavalyi év azonos időszakában elkönyvelt bevételnél. A cég nettó nyeresége 82 millió dollár, azaz részvényenként 4 cent volt, míg egy évvel ezelőtt 1 millió dollár. A Reuters Research által megkérdezett elemzők átlagosan 3 centes nettó eredményre számítottak.

A vállalat egy héttel ezelőtt módosította negyedéves várakozásait, amikor közölte, hogy minden bizonnyal túl fogja teljesíteni az áprilisban előrejelzett részvényenkénti 3 centes nettó profitot. A cég 1,425-1,475 milliárd dolláros forgalomra számított, amelyet szintén sikerült felülmúlnie.

"Minden jel arra utal, hogy a második negyedév során az EMC piaci részesedést tudott elhódítani a vetélytársaktól és várakozásaink szerint ez a trend tovább fog folytatódni" -- mondta Joe Tucci elnök-vezérigazgató.

A harmadik negyedévben az EMC 1,45-1,50 milliárd dolláros árbevétel mellett részvényenként 4 cent nettó profitot vár. A Reuters Research által megkérdezett elemzők átlagosan 1,49 milliárd dolláros forgalomra és részvényenként 4 centes nettó nyereségre számítanak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról