Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

41 százalékos nyereségcsökkenéssel zárta második pénzügyi negyedévét a Samsung Electronics

Bodnár Ádám, 2003. július 16. 10:26
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Samsung Electronics ma bejelentette, hogy a második pénzügyi negyedévben a nyeresége jelentősen visszaesett, elsősorban a memóriachipek és a lapos kijelzők alacsony ára miatt.

hirdetés
A Samsung Electronics ma bejelentette, hogy a második pénzügyi negyedévben a nyeresége jelentősen visszaesett, elsősorban a memóriachipek és a lapos kijelzők alacsony ára miatt.

A világ legnagyobb DRAM-gyártója a június 30-án véget ért negyedévben 1,13 billió koreai won (960 millió amerikai dollár) nettó nyereséget ért el, szemben a tavalyi év azonos időszakában elkönyvelt 1,92 billió wonnal. A cég forgalma 9,94 billió wonról 9,84 billió wonra csökkent. Az eredmények megfeleltek az elemzők várakozásainak.

A kedvezőtlen gazdasági körülmények miatt a személyi számítógépek forgalma továbbra is a várakozások alatt alakul -- jelentette be a Samsung. A memóriachipek ára a második negyedév során 30 százalékkal csökkent. A mobiltelefon-eladásokra az atípusus tüdőgyulladás ázsiai hatásai, valamint az amerikai piacon bekövetkezett verseny nyomták rá a bélyegüket.

A Samsung félvezetőgyártó részlegénél az alacsony memóriaárak miatt a tavalyi második negyedévhez képest 47 százalékkal csökkent a működési eredmény. A részleg a teljes vállalat forgalmának több mint harmadáért felelős. A koreai vállalat arra számít, hogy a nagyvállalatok hamarosan megkezdik a PC-ik lecserélését, amely jelentősen fellendítheti a memóriák iránti keresletet.

A második negyedévben a Samsung mobiltelefon-eladási 7,7 szzáalékkal 12 millió darabra estek vissza, a vállalat ennek ellenére továbbra is úgy látja, hogy az idén 52,5 millió mobiltelefont sikerül értékesítenie. A vállalat a második félév során összesen 20 új mobiltelefont dob piacra annak érdekében, hogy növelje piaci részesedését. A koreai cég a Nokia és a Motorola mögött a harmadik legagyobb mobiltelefon-gyártó.

A kedvezőtlen eredmények ellenére a Samsung részvényárfolyama továbbra is nőtt. A cég papírjainak értéke idén 29,3 százalékkal emelkedett és éves rekordot döntött.

A HWSW októberben induló gyakorlatorientált, 10 alkalmas, 30 órás online képzéseire most early bird kedvezménnyel lehet regisztrálni!