:

Szerző: Bodnár Ádám

2003. július 16. 10:02

Jelentősen csökkent a Motorola negyedéves forgalma

Mike Zafirovski
Mike Zafirovski
A Motorola tegnap tette közzé második pénzügyi negyedévének eredményeit. Noha a vállalat 119 millió dolláros nyereséget tudott elérni, a forgalma 10 százalékkal csökkent.

Nyolc veszteséges negyedév után a Motorola a negyedik nyereséges negyedévén van túl. A június 30-án zárult második pénzügyi negyedévben a vállalat 119 millió dolláros, azaz részvényenkénti 5 centes nettó eredményt ért el. Az egyszeri tételek figyelmen kívül hagyásával számított nyereség azonban csupán 19 millió dollár, azaz részvényenként 1 cent.

Egy évvel korábban a vállalat 2,3 milliárd dolláros, azaz részvényenként 1,02 dolláros veszteséget volt kénytelen elkönyvelni. Az egyszeri tételek figyelmen kívül hagyásával számított eredmény a tavalyi második negyedévben részvényenként 2 cent volt.

A mésodik negyedéves forgalom a tavalyi 6,87 milliárd dollárról 6,16 milliárd dollárra csökkent. A mobiltelefon-eladásokból származó bevétel 13 százalékkal 2,3 milliárd dollárra esett vissza, a megrendelések értéke szintén 13 százalékkal 2,3 milliárd dollárra csökkent. A félvezetőgyártó részleg bevétele 11 százalékkal 1,1 milliárd dollárra esett vissza, a megrendelések értéke 23 százalékkal 1 milliárd dollárra csökkent.

Mike Zafirovski operatív igazgató elismerte, hogy a Motorola második negyedéves eredményei csalódásra adnak okot. Az első negyedéves eredmények bejelentésekor a Motorola még azt várta, hogy a második negyedévben a forgalom jelentősen emelkedni fog. Zafirovski szerint a gyenge eredmények mögött a kedvezőtlen gazdasági körülmények, valamint az atípusus tüdőgyulladás hatásai állnak.

A Motorola közölte, hogy a harmadik negyedévben 6,3-6,5 milliárd dolláros forgalom mellett 2-4 centes üzemi eredményre számít. Zafirovski elmondta, hogy továbbra is megvan az esélye egy év végi fellendülésnek, ugyanis a cég a harmadik negyedévben 15, a negyedik negyedévben pedig 16 új mobiltelefont dob piacra. Ezen készülékek többsége színes kijelzővel és beépített kamerával rendelkezik.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 01:35

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.