:

Szerző: Ady Krisztián

2003. július 14. 12:25

2312 elbocsátott dolgozóját kénytelen újra alkalmazásba venni a Verizon Communications

[News.com] A Verizon Communications-t 2312 decemberben elbocsátott alkalmazottja állományba vételére és hét havi elmaradt fizetésük folyósítására kötelezi a bíróság ítélete. A Verizon -- mely az Egyesült Államok legnagyobb telekommunikációs szolgáltatója -- rendkívül csalódott a per kimenetelét illetően, de végrehajtja a bíró ítéletét.

[News.com] A Verizon Communications-t 2312 decemberben elbocsátott alkalmazottja állományba vételére és hét havi elmaradt fizetésük folyósítására kötelezi a bíróság ítélete. A Verizon -- mely az Egyesült Államok legnagyobb telekommunikációs szolgáltatója -- rendkívül "csalódott" a per kimenetelét illetően, de végrehajtja a bíró ítéletét.

Shyam Das választott bíró döntése véget vet a Verizon és a "Communications Workers of America" (CWA) szakszervezet között dúló vitának. Utóbbi szövetség képviselte az ügyben a Verizon elbocsátott alkalmazottait.

A Verizon és a szakszervezet között korábban létrejött megállapodás szerint a vállalat csak bizonyos feltételek teljesülése mellett bocsáthatja el alkalmazottait. A CWA szerint ezek a feltételek nem voltak adottak az elmúlt év decemberében, amikor a kommunikációs cég 3441 dolgozójától vált meg. A szövetségi bíró ítélete 2312 New York-i alkalmazottat érint, a további, más államokban található 1129 dolgozó egyelőre a helyi ítéletre vár, melynek kimenetele nem nagyon lehet kétséges.

A Verizon az elbocsátásokat az egyre növekvő versenyhelyzettel, a gyengélkedő gazdasággal, valamint a telekommunikációs iparágat sújtó téves szabályozással, rossz döntésekkel és strukturális változásokkal indokolta. "A választott bírói döntés nem változtatja meg ezeket a körülményeket" -- állítja a legnagyobb telekommunikációs szolgáltató.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 04:16

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.