Szerző: Ady Krisztián

2003. július 14. 12:25:48

2312 elbocsátott dolgozóját kénytelen újra alkalmazásba venni a Verizon Communications

[News.com] A Verizon Communications-t 2312 decemberben elbocsátott alkalmazottja állományba vételére és hét havi elmaradt fizetésük folyósítására kötelezi a bíróság ítélete. A Verizon -- mely az Egyesült Államok legnagyobb telekommunikációs szolgáltatója -- rendkívül csalódott a per kimenetelét illetően, de végrehajtja a bíró ítéletét.

[News.com] A Verizon Communications-t 2312 decemberben elbocsátott alkalmazottja állományba vételére és hét havi elmaradt fizetésük folyósítására kötelezi a bíróság ítélete. A Verizon -- mely az Egyesült Államok legnagyobb telekommunikációs szolgáltatója -- rendkívül "csalódott" a per kimenetelét illetően, de végrehajtja a bíró ítéletét.

Shyam Das választott bíró döntése véget vet a Verizon és a "Communications Workers of America" (CWA) szakszervezet között dúló vitának. Utóbbi szövetség képviselte az ügyben a Verizon elbocsátott alkalmazottait.

A Verizon és a szakszervezet között korábban létrejött megállapodás szerint a vállalat csak bizonyos feltételek teljesülése mellett bocsáthatja el alkalmazottait. A CWA szerint ezek a feltételek nem voltak adottak az elmúlt év decemberében, amikor a kommunikációs cég 3441 dolgozójától vált meg. A szövetségi bíró ítélete 2312 New York-i alkalmazottat érint, a további, más államokban található 1129 dolgozó egyelőre a helyi ítéletre vár, melynek kimenetele nem nagyon lehet kétséges.

A Verizon az elbocsátásokat az egyre növekvő versenyhelyzettel, a gyengélkedő gazdasággal, valamint a telekommunikációs iparágat sújtó téves szabályozással, rossz döntésekkel és strukturális változásokkal indokolta. "A választott bírói döntés nem változtatja meg ezeket a körülményeket" -- állítja a legnagyobb telekommunikációs szolgáltató.

a címlapról

tikk-takk

0

Hibrid okosórát fejleszt a Google?

2019. szeptember 18. 14:46

Újabb részletek derültek ki a Fossiltól vett technológiáról, érdekes hibrid készülékek lehetnek a csőben.