Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Hat-nyolc százalékkal olcsóbb lehet vezetékes vonalról westeles mobilt hívni

Rátonyi Gábor Tamás, 2003. augusztus 01. 17:06
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

2003 júliusában a Hírközlési Döntőbizottság több mint tíz százalékkal mérsékelte a Westel által megállapított úgynevezett vezetékes végződtetési díjakat, azaz azt az összeget, amit a Westel elkér egy vezetékes szolgáltatótól egy perces hívásért.

[HWSW] 2003 júliusában a Hírközlési Döntőbizottság több mint tíz százalékkal mérsékelte a Westel által megállapított úgynevezett vezetékes végződtetési díjakat, azaz azt az összeget, amit a Westel elkér egy vezetékes szolgáltatótól egy perces hívásért.

A Westel ugyan a döntés felülvizsgálatát kezdeményezte, ám ennek nincs halasztó hatálya, így szeptember 1-től a vezetékes telefonnal rendelkezők többsége a Westelt hívhatja majd legolcsóbban valamennyi mobilszolgáltató közül.

Míg a korábbi végződtetési díjakat csúcsidőben 45,15, csúcsidőn kívül 25,15 forintban állapították meg, a Hírközlési Döntőbizottság ezt 40,50 és 22,50 forintban határozta meg. Az alap vezetékes tarifacsomagokban a Westeles hálózatba irányuló percdíjak eddig 75 és 50 forintot tettek ki, az árcsökkenés kapcsán ez várhatóan 70, illetve 47 forint körül lesz majd.

A Westel közleménye az árcsökkentés tényének bejelentése mellett ugyanakkor hangsúlyozza: a HDB döntése egyenlőtlen piaci helyzetet eredményezett, és indokolatlan előnyhöz juttatta versenytársait.

Háttéranyagunk a szabályozás és a tarifák kérdéséről

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.