:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. augusztus 1. 17:06

Hat-nyolc százalékkal olcsóbb lehet vezetékes vonalról westeles mobilt hívni

2003 júliusában a Hírközlési Döntőbizottság több mint tíz százalékkal mérsékelte a Westel által megállapított úgynevezett vezetékes végződtetési díjakat, azaz azt az összeget, amit a Westel elkér egy vezetékes szolgáltatótól egy perces hívásért.

[HWSW] 2003 júliusában a Hírközlési Döntőbizottság több mint tíz százalékkal mérsékelte a Westel által megállapított úgynevezett vezetékes végződtetési díjakat, azaz azt az összeget, amit a Westel elkér egy vezetékes szolgáltatótól egy perces hívásért.

A Westel ugyan a döntés felülvizsgálatát kezdeményezte, ám ennek nincs halasztó hatálya, így szeptember 1-től a vezetékes telefonnal rendelkezők többsége a Westelt hívhatja majd legolcsóbban valamennyi mobilszolgáltató közül.

Míg a korábbi végződtetési díjakat csúcsidőben 45,15, csúcsidőn kívül 25,15 forintban állapították meg, a Hírközlési Döntőbizottság ezt 40,50 és 22,50 forintban határozta meg. Az alap vezetékes tarifacsomagokban a Westeles hálózatba irányuló percdíjak eddig 75 és 50 forintot tettek ki, az árcsökkenés kapcsán ez várhatóan 70, illetve 47 forint körül lesz majd.

A Westel közleménye az árcsökkentés tényének bejelentése mellett ugyanakkor hangsúlyozza: a HDB döntése egyenlőtlen piaci helyzetet eredményezett, és indokolatlan előnyhöz juttatta versenytársait.

Háttéranyagunk a szabályozás és a tarifák kérdéséről

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 22:55

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.