Szerző: Bodnár Ádám

2003. július 10. 14:58

Az Oracle továbbra is eltökélt a PeopleSoft megvásárlása mellett

Lawrence J. Ellison
Larry Ellison
Larry Ellison nem adja fel: az Oracle elnök-vezérigazgatója egy pénzügyi elemzők számára rendezett tájékoztatón közölte, hogy vállalata továbbra is meg akarja vásárolni a PeopleSoftot, és ez sikerülni is fog neki. "Hiszem hogy felülkerekedünk" -- mondta Ellison aki azt sem tartja kizártnak, hogy még egy évig a rivális felvásárlása mellett kell kampányolnia.

Az Oracle kaliforniai főhadiszállásán tartott elemzői tájékoztatón Ellison hangsúlyozta, hogy az Oracle képes megvásárolni a PeopleSoftot annak ellenére, hogy az ügylet antitröszt-aggodalmakat vet fel és perek sorozatát robbantotta ki. Az elnök-vezérigazgató szerint a hatóságok zöld utat fognak adni az Oracle-nek.

Ellison elmondta, hogy amennyiben cége most nem tudja megvenni a PeopleSoftot, akkor vár egy évet és a PeopleSoft igazgatótanácsának újraválasztásakor miden befolyását latba veti annak érdekében, hogy a tanácsba olyan vezetőket válasszanak, amelyek megkönnyítik az Oracle-PeopleSoft egyesülés létrejöttét.

Az Oracle elnök-vezérigazgatója előadásában igyekezett eloszlatni azokat a kételyeket, amelyek a PeopleSoft termékek támogatásával kapcsolatban merültek fel. A szoftvercégre tett első ajánlatakor az Oracle közölte, hogy a vállalat megvásárlása után nem kínálja tovább a PeopleSoft termékeit, hanem beolvasztja őket saját eBusiness Suite alkalmazásába. A PeopleSoft szoftverekhez ezután már csak terméktámogatás lesz elérhető.

Ellison hangsúlyozta, hogy az Oracle célja hogy a PeopleSoft ügyfelei elégedettek legyenek. "Nevetséges lenne egy 6,3 milliárd dollárért megvásárolt cég ügyfélkörének keresztbe tenni" -- mondta Ellison. Az Oracle elnök-vezérigazgatója szerint Craig Conway, a PeopleSoft elnök-vezérigazgatója szándékosan pánikot kelt az ügyfelek körében.

Amint arról beszámoltunk, az Oracle június 18-án részvényenként 19,50 dollárra emelte a PeopleSoft papírjaira tett felvásárlási ajánlatát, így a készpénzes akvizíciós ügylet értéke már 6,3 milliárd dollár lehet. Korábban az Oracle 5,1 milliárd dollárt, azaz részvényenként 16 dollárt kínált a PeopleSoftért. A PeopleSoft igazgatótanácsa -- trösztellenes aggodalmakra és a cég érdekeire hivatkozva -- mindkét ajánlatot elutasította.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról