:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. július 9. 16:12

Leállt a Vianovo weboldala

Néhány napig teljesen elérhetetlen volt a Vianovo weboldala. A portál ugyan most sem működik, ám az ingyenes @vianovo.hu formátumú e-mail címek webes felületéhez biztosították a hozzáférést.

[HWSW] Néhány napig teljesen elérhetetlen volt a Vianovo weboldala. A portál ugyan most sem működik, ám az ingyenes @vianovo.hu formátumú e-mail címek webes felületéhez biztosították a hozzáférést.

A Vianovot is üzemeltető Netfórum Kft.-től kapott tájékoztatás szerint az oldal biztosan újra fog indulni, a leállásnak technikai oka van: ki kell cserélni a portál szerverét. Az ingyenes e-mail szolgáltatást azonban nem a Netfórum üzemelteti, hanem a Mailbox szolgáltatásáról is ismert Mail Hungary Kft.

Mint emlékezetes, a Vianovo portált 2000 májusában indította 125 millió forintos befektetéssel az eEurope Média. Az akkori célkitűzést azonban -- miszerint év végéig 150 000 regisztrált felhasználója lesz a Vianovonak -- nem sikerült teljesíteni: az Index szerint 2000 novemberében is csak ötvenezren voltak a regisztrált Vianovósok.

Később a Netfórum Kft. megvásárolta az eEurope Médiától a portált, s saját portfóliójába vonva üzemeltette. Az értékesítést az Eeurope szerint a portál gyenge nemzetközi szereplése indokolta (Vianovo néven Közép-Európában több portál létrehozását is tervezte korábban az eEurope Média).

A portál egy héttel ezelőtti leállását sokan a végleges megszűnés jeleként értékelték, s a most látható e-mail bejelentkező felületen sem olvasható semmilyen információ, ami a felhasználókat tájékoztatná. A Netfórum szerint azonban nincs szó végleges leállásról, ha sikerül új szervert beüzemelni, ismét elérhetővé válik az oldal.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 22:44

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.