:

Szerző: Vörös Péter

2003. július 7. 15:28

A BenQ jó harmadik negyedéves eredményeket vár

A BenQ, Tajvan legnagyobb számítógépes periféria- és mobiltelefon-gyártója közölte, hogy a várakozások szerint a harmadik negyedéves forgalom emelkedni fog, mivel csökken a SARS-járvány hatása és új termékek jelennek meg a piacon.

A BenQ, Tajvan legnagyobb számítógépes periféria- és mobiltelefon-gyártója közölte, hogy a várakozások szerint a harmadik negyedéves forgalom emelkedni fog, mivel csökken a SARS-járvány hatása és új termékek jelennek meg a piacon.

"Az atípusos tüdőgyulladás (SARS) hatása jelentősen csökkent, így a harmadik negyedéves forgalom érezhetően jobb lesz második negyedéves eladásoknál, különösen azért, mert több új mobiltelefont és adattárolási terméket mutattunk be" -- mondta K.Y. Lee, a vállalat elnöke, aki nem szolgált konkrét forgalomelőrejelzéssel.

A cég az Acer vállalatcsoport egyik legfontosabb tagja, fő tevékenységi köre lapos kijelzős monitorok, mobiltelefonok és adattárolási termékek (számítógépes CD- és DVD-ROM lejátszók) gyártása. A cég forgalmának 70 százalékát teszi ki a szerződéses gyártás többek között olyan ügyfelek számára, mint a Motorola, míg az eladások 30 százalékát a saját márkanév alatt eladott termékek jelentik.

Lee szerint a cég az idén mintegy 16 millió mobiltelefont fog gyártani, ez a teljes forgalom körülbelül 20 százalékát teszi ki. A többi terméket illetően Lee nem közölt termelési előrejelzést.

A vállalat korábban kijelentette, hogy a kínai eladások mintegy 5 százalékkal csökkentek a második negyedévben, mivel a világ legnépesebb országában és egyben legnagyobb mobiltelefon-piacán jelentősen csökkent a kereslet a cég termékei iránt a SARS-járvány miatt. Kína teszi ki a BenQ teljes forgalmának körülbelül egyharmadát.

A BenQ arra számít, hogy az e héten bejelentendő második negyedéves forgalom nagyjából azonos lesz az első negyedévben elért 780 millió dollárral.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 15:21

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.