Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Komoly security line-up az idei SYSADMINDAY-en: FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig!

A Scandinavian Airlines járatain is elérhető lesz az internet

Bodnár Ádám, 2003. július 03. 13:57
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Sacandinavian Airlines szerdán bejelentette, hogy 11 repülőgépét szereli fel a Connexion technológiával, amely lehetővé teszi az utasok számára, hogy a járatok fedélzetén vezeték nélküli technológiával szélessávú kapcsolaton keresztül internetzhessenek.

A Sacandinavian Airlines szerdán bejelentette, hogy 11 repülőgépét szereli fel a Connexion technológiával, amely lehetővé teszi az utasok számára, hogy a járatok fedélzetén vezeték nélküli technológiával szélessávú kapcsolaton keresztül internetzhessenek.

A légitársaság közleménye szerint az internetkapcsolathoz szükséges berendezéseket 2004-ben kezdik felszerelni a repülőgépekre, azonban egyelőre nem tudni, hogy pontosan mely gépeken és mely járatokon lesz elérhető a szolgáltatás. A Connexiont kifejlesztő Boeing és a SAS nem hozta nyilvánosságra az ügylet pénzügyi részleteit, azt azonban közölték, hogy a megállapodást később több repülőgépre is ki lehet majd bővíteni.

"Az északi régió a világ egyik legsűrűbben informatizált területe és a kommunikációs képesség az utasaink fontossági listáján előkelő helyet foglal el" -- közölte Jens Willumsen, az SAS termékmenedzsere. "Ismerjük a vezeték nélküli technológia előnyeit és a fejlődése miatt egyértelmű választás volt."

Noha az internetezéshez szükséges berendezések sok helyet foglalnak és a megnövekedett tömeggel is számolni kell, valamint a repülőgépek személyzetés is ki kell képezni a használatukra, a legnagyobb problémát mégis az jelenti hogy a légitársaságok egyelőre nem biztosak benne, hogy nyereségesen tudják üzemeltetni a szolgáltatást.

"A legnagyobb kérdés, hogy az utasok hajlandóak-e fizetni és hogy a légitársaságok nyereségesen tudják-e üzemeltetni a szolgáltatást" -- mondta Terrance Scott, a Connexion szóvivője. "A piackutatásaink azonban arra engednek következtetni, hogy egyre több business-utas választ légitársaságot annak alapján, hogy gépein elérhető-e az internet."

A Lufthansa egyes járatain már idén január óta elérhető a Connexion technológiával nyújtott szélessávú internetszolgáltatás, nemrégiben pedig a British Airways is jelezte, hogy hamarosan elindítja saját szolgáltatását. Eközben amerikai légitárasaságok is kísérleteznek ezzel a technológiával.

FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig: Veres-Szentkirályi András (Silent Signal), Balázs Zoli (MRG Effitas), Marosi-Bauer Attila (Hacktivity) és sokan mások. A standupot Felméri tolja.