Szerző: Bodnár Ádám

2003. július 1. 13:14

Letölthető játékok, többszólamú csengőhangok a Pannon GSM-től

A Pannon GSM július 1-től két új szolgáltatással segít előfizetőinek kiaknázni készülékeik fejlett képességeit. A többszólamú, élethű hangzást nyújtó csengőhangok révén mindenki zsebre vághatja Beethovent vagy Majka Papát -- a több mint kétszáz dallamot tartalmazó kínálatban igazi csemegeként a Viva Chart Show aktuális slágerlistájának dalai is megtalálhatók --, két hívás között pedig ügyességi és logikai letölthető játékok tucatjaival múlathatják az időt.

A Pannon GSM július 1-től két új szolgáltatással segít előfizetőinek kiaknázni készülékeik fejlett képességeit. A többszólamú, élethű hangzást nyújtó csengőhangok révén mindenki zsebre vághatja Beethovent vagy Majka Papát --– a több mint kétszáz dallamot tartalmazó kínálatban igazi csemegeként a Viva Chart Show aktuális slágerlistájának dalai is megtalálhatók --, két hívás között pedig ügyességi és logikai letölthető játékok tucatjaival múlathatják az időt.

A két szolgáltatás azonos elven működik: a PannonW@P-on és a Pannon GSM internetes oldalán egyaránt megtalálható listákból csak ki kell választani a tleginkább tetsző dallamot vagy a legizgalmasabbnak űnő játékot, és annak kódját emelt díjas SMS-ben elküldeni, a csengőhang esetében a 1774-es, a játékok esetében a 1775-ös rövidszámra. Az erre válaszként érkező üzenettel a böngészőt elindítva, a telefon automatikusan megkeresi és néhány másodperc alatt letölti a WAP-ról a kért csengőhangot vagy játékot.

A játékok kezdetben csak a Java programnyelvet ismerő Nokia mobiltelefonokon érhetők el, ám hamarosan a többi gyártó megfelelő készülékeivel is igénybe lehet venni a szolgáltatást.

a címlapról