Szerző: Bodnár Ádám

2003. június 30. 15:02

A Samsung is licencelte a Rambus Yellowstone technológiát

A Rambus ma bejelentette, hogy a világ legnagyobb DRAM-gyártója, a koreai Samsung is licencelte a Yellowstone technológiát következő generációs, nagy sebességű chipjeihez.

A Rambus ma bejelentette, hogy a világ legnagyobb DRAM-gyártója, a koreai Samsung is licencelte a Yellowstone technológiát következő generációs, nagy sebességű chipjeihez.

"A Samsung és a Rambus partneri viszonya már régóta tart és igen jó. A Yellowstone interfész bevezetése a portfoliónkba egy nagy teljesítményű és megbízható technológia választási lehetőségét biztosítja az ügyfeleink számára" -- mondta Soo In Cho, a Samsung Electronics memória-részlegének alelnöke. "A Samsung bízik benne, hogy a Yellowstone technológiára épülő DRAM-ok ideális megoldást jelentenek a nagy teljesítményt nyújtó, ugyanakkor alacsony költséggel előállítható szórakoztatóelektronikai termékekbe, grafikus és hálózati berendezésekbe."

A Yellowstone memóriainterfész jelenlegi változata körülbelül háromszor nagyobb adatáteresztő képességgel bír, mint a PC1066 RDRAM, és tovább skálázható. A Yellowstone ODR (Octal Data Rate) technológiát használ, azaz egyetlen órajel alatt 8 bitnyi információ továbbítására képes. A jelenlegi útiterv szerint az interfész 800 MHz-es (6,4 GHz ODR) sebességig használható.

A Sony már korábban bejelentette, hogy a Rambus Yellowstone technológiát alkalmazza következő generációs PlayStation konzoljában. A Yellowstone interfészt eddig a Sony, a Toshiba, az Elpida Memory és a Samsung licencelték.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

1

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.