:

Szerző: Barna József

2003. június 30. 11:27

Különleges internetkávézók után kutat a Yahoo

[BBC] A világ első nyilvános internet-hozzáférést biztosító létesítménye megalapításának tizedik évfordulója alkalmából a Yahoo pályázatot hirdetett a 2004 legjobb internetkávézója cím elnyerésére. Az első netcafé 1994-ben nyílt meg a londoni Whitfield Streeten.

[BBC] A világ első nyilvános internet-hozzáférést biztosító létesítménye megalapításának tizedik évfordulója alkalmából a Yahoo pályázatot hirdetett a "2004 legjobb internetkávézója" cím elnyerésére. Az első netcafé 1994-ben nyílt meg a londoni Whitfield Streeten.

A Yahoo pályázatára idén november 1-ig lehet jelentkezni e-mailben az elérhetőségi adatok és egy legfeljebb 500 szóból álló bemutatkozó szöveg megadásával. A levélben érveket kell felsorakoztatni amellett, hogy az adott netcafé miért is érdemes a győzelemre. A netkávézók négy kategóriában indulhatnak: a legszokatlanabb vagy -eldugottabb helyen lévő, a legízlésesebben kialakított, a legízletesebb ételeket és italokat kínáló, valamint a legkönnyebben elérhető kávézó kategóriában. A győztes pályázók világkörüli utat nyernek.

Az első kategóriában jó esélyekkel indul a Mount Everesten nemrégiben megnyílt kávézó. Amint arról hírt adtunk, a világ legmagasabban fekvő cybercaféjának címére is esélyes létesítményt a hegycsúcs meghódításának ötvenedik évfordulója alkalmából az expedícióban résztvevő egyik nepáli serpa unokája állította fel. A műholdas internet-hozzáféréssel felszerelt kávézó az 5300 méteres magasságban lévő alaptáborban található. Szintén esélyes lehet az a nyugat-ausztráliai sivatagban található netcafé, amelynek 200 kilométeres körzetében nincs emberlakta település.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 22:38

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.