Szerző: Vörös Péter

2003. június 30. 09:14

A Corel a vártnál nagyobb veszteséggel zárta második pénzügyi negyedévét

Derek Burney
Derek Burney
[CNET, WSJ] A Corel pénteken közzétette május 31-én zárult második pénzügyi negyedévének eredményeit: a cég ismét veszteséges volt és bejelentette, hogy 9 százalékos elbocsátások várhatóak.

Az ottawai központú Corel negyedéves nettó vesztesége 5,6 millió dollár (részvényenként 6 cent), míg forgalma 32,2 millió dollár volt. Egy évvel korábban a nettó veszteség 574 ezer dollárt (részvényenként 1 cent), míg a forgalom 30,8 millió dollárt tett ki. A Thomson First Call által megkérdezett elemzők részvényenként 1 centes veszteségre számítottak. A vállalat nem tett közzé előrejelzést a jövőbeni eredményekkel kapcsolatban.

Derek Burney, a vállalat elnök-vezérigazgatója közölte, hogy a 66 főt érintő elbocsátások révén évi 4,2 millió dollárral csökkennek a bérköltségek, ez is segíthet a nyereségesség elérésében. A Corel szerint a harmadik pénzügyi negyedévben körülbelül 655 ezer dollárt fognak elkönyvelni végkielégítés címén.

"Továbbra is tartjuk magunkat ahhoz a vállaláshoz, miszerint 2003-ban sikerül elérni a nyereségességet. A második pénzügyi negyedéves forgalom a vártál alacsonyabb lett, ezért kényszerülünk az elbocsátásokra. Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy a költségeket a várt forgalomnak megfelelő szinten tartsuk" -- mondta Burney.

"A forgalom kézzelfogható növelése továbbra is nagy kihívást jelent a cég számára, mivel az érett piacokon elért alacsonyabb forgalmat ellensúlyoznunk kell az XML-alapú új megoldások eladásaiból" -- mondta a vállalatvezető.

A leginkább a CorelDraw grafikus és WordPerfect szövegszerkesztő szoftvereiről ismert cég szerint a forgalom enyhe emelkedése mögött az áll, hogy négy új terméket (a WordPerfect Office 11-et, a Corel DESIGNER 10-et, a Corel Painter 8-at és a Corel Smart Graphics Studiót) dobtak piacra a negyedév során, ezzel együtt nem lesz könnyű a vállalat helyzete a közeljövőben.

A Corel évek óta veszteségesen működik, mivel igen alacsony a forgalom a cég ismertebb szoftvereiből. A vállalat többször kényszerült jelentős elbocsátásokra és a veszteséges termékek leállítására, ez lett a sorsa többek között a Corel linuxos termékeinek. A cég jelenlegi stratégiájának középpontjában az XML (Extensible Markup Language) alapú tartalmak elkészítését megkönnyítő eszközök fejlesztése áll.

A Corel igazgatótanácsa nemrég elfogadta a Vector Capital befektetési cég 97,6 millió dolláros felvásárlási ajánlatát, azonban egyes részvényesek ellenzik a javaslatot. A megállapodáshoz még szükséges a részvényesek és a kanadai hatóságok hozzájárulása.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

FLIP

3

Kagylómobillal erősít a Honor

2024. június 14. 10:28

A cég útnak indította első flip típusú készülékét, amivel újabb hézagot foltoz be a nagy márkák elleni versenyben.