:

Szerző: mz

2000. május 15. 22:23

Intel FlexATX alaplap

Az Intel Corporation ma bejelentette új tervezésű, kisméretű asztali PC-kbe szánt alaplapjának elérhetőségét. Az első FlexATX formátumú alaplap a cég viszonteladói felé lesz elérhető. Az Intel Desktop Board D810EMO támogatja a cég processzorainak teljes skáláját, köztük az Intel Pentium III és a Celeronprocesszorokat.
A csökkentett méretű, D810EMO alaplap 9.0 x 7.5 col méretű (22,86 x 19,05 centiméter), így kb. 30 százalékkal kisebb, mint az eddigi ATX formátumú alaplapok. Ennek révén a mostaninál kisebb házba is befér, illetve - mivel kisebb maga a lap - gyártása is olcsóbb lehet. Két USb porttal rendelkezik mind a rendszer elején és hátulján, így a perifériák egész sora könnyen és gyorsan csatlakoztatható a számítógéphez, vagy választható le arról.
Az Intel 810E chipsetjére épült alaplap egyben magán hordoz egy Creative SoundBlaster PCI hangkártyát és egy Intel 82559 hálózati kártyát. Az alaplap támogatja a Suspend-to-RAM technológiát. Maximálisan 256 Mbyte RAM építhető bele, egyetlen DIMM foglalatot felhasználva.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 21:58

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.