Szerző: Bodnár Ádám

2003. június 27. 11:36

Magyarországon is bemutatkozott a Novell exteND Composer

[Morpho] A Novell Magyarország a mai napon bemutatta a Novell exteNd

[Morpho] A Novell Magyarország a mai napon bemutatta a Novell exteNd Composert, amely egyszerűen és költséghatékonyan segíti a webes szolgáltatások elérését számos vállalati rendszer esetén, összegyűjti, és új üzleti eljárásokká szervezi őket, továbbá minimalizálja a meglévő rendszerek leállásait.

A Novell exteNd Composer egy integrációs eszköz, amellyel meglevő informatikai rendszerek alakíthatók át webszolgáltatásokká. Az XML rugalmasságát és nyíltságát elegyíti a piacvezető J2EE alkalmazásszerverek képességével, így egy egységes, szabványalapú megoldást kínálva a régi és új technológiával készülő rendszerek közti átjárhatóság biztosítására és az üzleti folyamatok optimalizálására.

Az exteND Composer csökkenti az olyan új stratégiai alkalmazások elkészítésére fordított anyagi és időráfordítást, amelyek a korábbi informatikai beruházások értékének megtartásával növelik a hatékonyságot. Nagy termelékenységet biztosító tervezőeszközöket és különböző rendszereket megszólítani képes platformtechnológiákat elegyítve segíti a helyi informatikusok munkáját webszolgáltatások eddig soha nem látott sebességű előállításában.

A Novell exteNd Composer egy díjnyertes Java 2 Enterprise Edition (J2EE) XML integrációs bróker, amely csökkenti a speciális portálintegrációs, EAI és B2B megoldások piacra kerülésének idejét. A Composer segítségével a zSeries (OS/390) nagygépek, iSeries (AS/400s), régebbi VAX/VMS-ek, gyári és UNIX alkalmazások, valamint számos más rendszer felkészíthető webes alkalmazásokként való működésre, felesleges módosítások nélkül.

Ezen felül a Composer tartalmaz egy webszolgáltatás-alapú folyamatkezelőt is, amely segít az összetett eljárások automatizálásában és modellezésében. Támogatja az összes fontos internetes szabványt -- többek között az XML, J2EE, HTTP, SSL szabványokat és az X.509 digitális tanúsítványokat is. Ezen kívül natívan támogatja az összes XML vocabularyt is -- például az ebXML-t, a RosettaNetet és a cXML-t.

A Novell exteNd termékcsalád segítségével az ügyfelek integrálhatják meglévő rendszereiket, és dinamikus, interaktív megoldásokkal láthatják el az alkalmazottakat és üzleti partnereket. A Novell exteNd az alkalmazásfejlesztéshez felhasználóbarát vizuális eszközöket, a futtatásukhoz pedig alkalmazásszervert biztosít. A Novell exteNd további része egy nagy teljesítményű és szabvány alapú csomag webes alkalmazások fejlesztéséhez. A vezető szállítók megoldásai között egyedüliként a Novell exteNd alkalmazások más alkalmazásszervereken is futnak, például az IBM WebSphere és BEA WebLogic rendszereken is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról