Szerző: Bodnár Ádám

2003. június 27. 09:58

Rendkívül olcsó PC-t dobott piacra a HP

Rendkívül olcsó PC-t dobott piacra a Hewlett-Packard. A mindössze 349 dollárba kerülő konfigurációt a cég weboldaláról lehet megrendelni. A vállalat célja, hogy az alsó árkategóriás konfigurációk piacán vevőket csábítson el a Delltől és az eMachinestől.

Rendkívül olcsó PC-t dobott piacra a Hewlett-Packard. A mindössze 349 dollárba kerülő konfigurációt a cég weboldaláról lehet megrendelni. A vállalat célja, hogy az alsó árkategóriás konfigurációk piacán vevőket csábítson el a Delltől és az eMachinestől.

A tavalyi negyedik negyedévben a HP volt a világ legnagyobb PC-gyártója, az idei első negyedévben azonban a Dell átvette a vezetést és az eMachines is növelte részesedését az amerikai kiskereskedelmi piacon. A HP a Compaq felvásárlása óta folyamatosan csökkenti PC-inek árát és egyre nagyobb részesedést szerez az alsó árkategóriás szegmensben -- állítják az elemzők. Az olcsó PC-k iránti kereslet rendkívül erős, ennek köszönhetően a kiskereskedelemben értékesített asztali számítógépek átlagos eladási ára az utóbbi hónapokban folyamatosan csökkent.

Figyelemre méltó, hogy nem a Pavilion a210e a HP legolcsóbb konfigurációja, ugyanis a vállalat tavaly tavasszal már piacra dobott egy 319 dolláros asztali gépet is. A Compaq Presarion S3000V-t azonban csak egy 50 dolláros kedvezmény érvényesítése után lehetett ilyen olcsón megvenni, ráadásul a szállítási költséget is a vevő állta.

A mostani alacsony árat úgy tudta elérni a HP, hogy régebbi, már kifutó alkatrészekből állította össze a konfigurációt, ráadásul elhagyott olyan kiegészítőket, mint a hangszórókészlet. A Pavilion a210e-t csak a HP-tól lehet megrendelni, üzletekben a számítógép nem lesz kapható. Ezzel csökkenthetők a szállítási és raktározási költségek.

A Pavilion a210e AMD Athlon XP 2000+ processzorra épül, alapkiépítésben 128 Mbyte memóriát, 40 GByte-os merevlemezt, CD-ROM meghajtót, beépített modemet, egeret és billentyűzetet tartalmaz. A grafikáról a VIA chipkészletbe integrált videovezérlő gondoskodik. Egy akció keretén belül a HP ingyenesen házhoszállítja a gépet és 256 Mbyte memóriával szereli fel.

A Dell legolcsóbb modellje, a Dimension 2350 alapkiépítésben 2,2 GHz-es Celeron processzort, 128 Mbyte memóriát, 30 Gbyte-os merevlemezt, CD-ROM meghajtót, beépített modemet, egeret, billentyűzetet, valamint Altec Lansing hangszórókészletet tartalmaz. A számítógép ára 399 dollár. A gépet ingyenesen házhozszállítják, ráadásul egy akcióban most ingyen CD-írót is adnak hozzá.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról