Szerző: roberto

2003. június 26. 23:47

MandrakeClustering: fürtözhető Mandrake Linux

[MandrakeSoft] A Heidelbergben megrendezett Nemzetközi Szuperszámítógép Konferencián (International Supercomputer Conference) a MandrakeSoft bejelentette MandrakeClustering nevű új termékét. A kutatólaboratóriumok, valamint a számításigényes ipari feladatok által támasztott követelményeknek megfelelő MandrakeClustering rendszer a közlemény szerint magas számítási teljesítményt és páratlanul kényelmes használatot biztosít. A disztribútor olyan feladatokhoz ajánlja a terméket, mint a töréstesztek, a szeizmikus modellek, az akusztikai számítások vagy a kockázatelemzési számítások. A termék grafikus felhasználói felületet és grafikus fürtellenőrző eszközöket is tartalmaz.

[MandrakeSoft] A Heidelbergben megrendezett Nemzetközi Szuperszámítógép Konferencián (International Supercomputer Conference) a MandrakeSoft bejelentette MandrakeClustering nevű új termékét. A kutatólaboratóriumok, valamint a számításigényes ipari feladatok által támasztott követelményeknek megfelelő MandrakeClustering rendszer a közlemény szerint "magas számítási teljesítményt és páratlanul kényelmes használatot biztosít". A disztribútor olyan feladatokhoz ajánlja a terméket, mint a töréstesztek, a szeizmikus modellek, az akusztikai számítások vagy a kockázatelemzési számítások. A termék grafikus felhasználói felületet és grafikus fürtellenőrző eszközöket is tartalmaz.

A komplett MandrakeClustering megoldás, amely magán a szoftveren kívül különféle, a szoftverekhez kapcsolódó szolgáltatásokból áll, az igényelt konstrukciótól függően minimum 2960 euróba kerül. A rendszer az AMD Opteron és az Intel Pentium architektúrákra érhető el, az IA64-es változat várhatóan szeptemberben fog megjelenni. A Pentiumos változat egyes részeit a hírek szerint az Intel fordítójával optimalizálta a francia disztribútor.

A Mandrake tájékoztatója szerint a rendszer alapjait a hagyományos Mandrake Linuxban kell keresnünk, ezáltal a csomóponok széles körű hardvertámogatással rendelkeznek. Az egyes csomópontokra való automatikus telepítést a Clusterautosetup és a Kadeploy nevű eszközök segítik. A csomópontonként lehetséges maximális memóriamennyiség a 32 bites, Intel-kompatibilis csomópontok esetén az architektúra felső határa, 4 GB, míg az Opteron rendszerek esetén 16 GB, ami ugyan jóval az architektúra maximuma alatti érték, ám mégis roppant hasznos lehet.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

MÁLNÁS

6

Tőzsdére megy a Raspberry Pi

2024. május 16. 14:00

Az elmúlt évek meghatározó áramköri lapkáit készítő technológiai cég papírjaival is lehet majd kereskedni a brit tőzsdén.