Szerző: Bodnár Ádám

2003. június 26. 09:01

Alaptőkét emel az econet.hu Rt.

A társaság alaptőkéjének zárt körben, legalább 90 millió, legfeljebb 140 millió forinttal történő felemeléséről döntött tegnap az econet.hu Rt. igazgatósági ülése. A Budapesti Értéktőzsde mindmáig egyetlen internetes társasága a

HIRDETÉS

[HWSW] A társaság alaptőkéjének zárt körben, legalább 90 millió, legfeljebb 140 millió forinttal történő felemeléséről döntött tegnap az econet.hu Rt. igazgatósági ülése. A Budapesti Értéktőzsde mindmáig egyetlen internetes társasága a névértéken történő tőkeemelésből származó forrást későbbi akvizíciók finanszírozására kívánja fordítani.

Az econet.hu Rt. 90-140 millió forintos alaptőke-emelésére 2003. augusztus 1-jén, 100 Ft-os névértékű "A" sorozatú új törzsrészvények kibocsátásával kerül sor. A kibocsátott részvények a meglévő törzsrészvényekkel azonos részvénysorozatot képeznek, vagyis a részvényjegyzők a jelenlegi részvényesekkel azonos módon részesülnek a 2003. évi eredményből.

A társaság tavaly novemberi közgyűlési határozata értelmében az igazgatóság saját hatáskörben dönthet a cég jegyzett tőkéjének 5 éven keresztül, évi legfeljebb 140 millió forinttal, összesen legfeljebb 700 millió forinttal való felemeléséről, oly módon, hogy az egyes évi tőkeemelések nem haladhatják meg a társaság tőkeemeléskori jegyzett tőkéjének 25 százalékát.

Az igazgatóság tegnapi ülésén döntött arról is, hogy július 31-re összehívja a társaság Közgyűlését, amelyen -- lemondások miatt -- részleges tisztújításra kerül sor az igazgatótanács és az felügyelőbizottság összetételében, illetve változás várható a két testület tagjainak javadalmazásában.

A most eldöntött tőkeemelés Bakos Bálint megbízott vezérigazgató szerint elsősorban azt a célt szolgálja, hogy a társaság a hazai internetes piac várható konszolidációja során vásárlói pozícióban maradhasson. A cég vezetői szerint a 2002-ben félmilliárd forint feletti árbevétel mellett 8 millió forintos mérleg szerinti nyereséget elért cég -- eddigi tevékenysége és piaci pozíciója, tőzsdei jelenléte és tőkeerős tulajdonosi háttere miatt -- a magyarországi infokommunikációs iparág konszolidációjának egyik meghatározó szereplője lehet.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 29. 18:14

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.