Szerző: roberto

2003. június 25. 10:57

A szoftverfejlesztésben dolgozó vezetők körében népszerű a Linux

[SD Times, eWeek] Egy nemrég publikált felmérés adatai szerint a

HIRDETÉS

[SD Times, eWeek] Egy nemrég publikált felmérés adatai szerint a szoftverfejlesztésben dolgozó vezetők 23 százaléka egyértelműen Linux-párti, és ahol csak lehet a szabad operációs rendszert használatát szorgalmazza. A felmérést a szoftverfejlesztési vezetők igényeit kielégítő Sofware Development Times (SD Times) olvasónak körében végezte el a lapot kiadó New York-i BZ Media az Open Source Development Lab segítségével május közepén.

A vezetők önjellemzése szerint tehát 23 százalékuk használna Linuxot ott, ahol csak lehetséges, 36 százalékuk használna Linuxot, ha az valóban a legjobb megoldásnak bizonyul, 3 százalékuk kizárólag nem küldetéskritikus feladatokhoz használná a Linuxot, további 32 százalék úgy nyilatkozott, hogy nem használ Linuxot, de nem is idegenkedik a gondolattól, míg 5 százalék egyáltalán nem használna Linuxot.

A felmérés kimutatta, hogy a válaszadók 70 százalékának a munkahelyén működik valamilyen Linux rendszer. A legnépszerűbb felhasználási terület a webszerverként való alkalmazás a maga 64 százalékával, az esetek 51 százalékában használnak Linuxot alkalmazásszerverként, az adatbázisszerverként való felhasználás mértéke 46 százalék, míg fájlszerverként 44 százalék.

A nyílt rendszer használata mellett szóló legerősebb érv a vezetők szerint a rendszer stabilitása (65%), sokak szerint a Linux teljes birtoklási költségei is kedvezőek (63%), fontos érv az alacsony telepítési költség (61%) és a jó teljesítmény (58%), továbbá a válaszadók fele szerint a platform biztonságos is. Dan Kusnetzky, az IDC piackutató rendszerszoftver-kutatásokért felelős vezetője az eWeek-nek nyilatkozva elmondta, hogy az SD Times-felmérés adatai összhangban vannak az IDC által az elmúlt öt évben végzett felmérések eredményeivel.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 17:05

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.