:

Szerző: mz

2000. május 16. 08:28

AOpen GeForce kártyák

Az AOpen America ma bejelentette a PC-s játékok világában a leggyorsabbnak számító grafikai processzorára épülő kártyáit, a PA256 Pro-t és a PA256DDR64-et. Mindkét kártya támogatja az OpenBIOS technológiát.
A PA256 Pro 32 Mbyte DDR memóriát és az nVidia új GeForce2 GTS chipjét használja, a PA256DDR64 pedig az nVidia GeForce 256 GPU-t és - mellesleg - 64 Mbyte DDR memóriát.
Az OpenBIOS technológia - mely mindkét kártyánál elérhető - lehetővé teszi az órajel állítását mind a VGA chiphez, mind a memóriához, illetve lehetőség van a fő processzor négy lépésben való túlhajtására - a tápfeszültség emelése mellett - is. Az új termékek hardveres DVD-támogatással és NTSC/PAL TV-kimenettel is dicsekedhetnek.
A felhasználók kényelmét egy új telepítő-varázsló, egy driverfrissítő varázsló - mely egyben a BIOS-t is frissíti -, és egyéb hasznosságok segítik. A cég drivertámogatást Windows 2000, Windows 95/98, Windows NT 4.0, OS/2 és Linux rendszerek alá nyújt. A kártyák június elsején lesznek elérhetők.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 06:44

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.