Szerző: Barna József

2003. június 24. 18:24

Kétcsatornás DDR400 memóriavezérlő a SiS655FX-ben

A tajvani Silicon Integrated Systems (SiS) ma jelentette be második olyan lapkakészletét, amelyik támogatja a 800 MHz-es rendszerbuszt használó Intel Pentium 4 processzorokat. A SiS655FX ugyanakkor az első olyan termék a tajvani gyártó kínálatában, amely teljesítmény tekintetében felveheti a versenyt az Intel megoldásaival.

[HWSW] A tajvani Silicon Integrated Systems (SiS) ma jelentette be második olyan lapkakészletét, amelyik támogatja a 800 MHz-es rendszerbuszt használó Intel Pentium 4 processzorokat. A SiS655FX ugyanakkor az első olyan termék a tajvani gyártó kínálatában, amely teljesítmény tekintetében felveheti a versenyt az Intel megoldásaival.

A SiS655FX képes kezelni a 800 MHz-es rendszerbuszt és a HyperThreading technológiát használó Intel Pentium 4 processzorokat. Az új lapka kétcsatornás DDR400 memóriavezérlővel rendelkezik, így a rendelkezésre álló elméleti maximális memória-sávszélesség eléri a 6,4 Gbyte-ot. Hasonló paraméterekkel rendelkeznek az Intel 865 és 875 sorozatú lapkakészletei is.

A SiS655FX északi híd a maximálisan 1 Gbyte/sec sávszélességet biztosító MuTIOL 1G interfészen keresztül kapcsolódik a south bridge chiphez, és támogatja a HyperStreaming technológiát, amely a különféle perifériáktól érkező kérések intelligens kezeléséért felelős logika hangzatos neve. A lapka mellé a nemrégiben bemutatott SiS964 south bridge chipet ajánlja a gyártó, amely támogatja a Serial ATA meghajtókat, valamint RAID-vezérlővel és Dolby Digital-kompatibilis hangprocesszorral rendelkezik.

A SiS közleménye szerint az új északi híd tömeggyártása júliusban kezdődik meg; a lapkára épülő alaplapok megjelenése pedig a harmadik negyedévben várható.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról