Szerző: Barna József

2003. június 24. 18:24

Kétcsatornás DDR400 memóriavezérlő a SiS655FX-ben

A tajvani Silicon Integrated Systems (SiS) ma jelentette be második olyan lapkakészletét, amelyik támogatja a 800 MHz-es rendszerbuszt használó Intel Pentium 4 processzorokat. A SiS655FX ugyanakkor az első olyan termék a tajvani gyártó kínálatában, amely teljesítmény tekintetében felveheti a versenyt az Intel megoldásaival.

[HWSW] A tajvani Silicon Integrated Systems (SiS) ma jelentette be második olyan lapkakészletét, amelyik támogatja a 800 MHz-es rendszerbuszt használó Intel Pentium 4 processzorokat. A SiS655FX ugyanakkor az első olyan termék a tajvani gyártó kínálatában, amely teljesítmény tekintetében felveheti a versenyt az Intel megoldásaival.

A SiS655FX képes kezelni a 800 MHz-es rendszerbuszt és a HyperThreading technológiát használó Intel Pentium 4 processzorokat. Az új lapka kétcsatornás DDR400 memóriavezérlővel rendelkezik, így a rendelkezésre álló elméleti maximális memória-sávszélesség eléri a 6,4 Gbyte-ot. Hasonló paraméterekkel rendelkeznek az Intel 865 és 875 sorozatú lapkakészletei is.

A SiS655FX északi híd a maximálisan 1 Gbyte/sec sávszélességet biztosító MuTIOL 1G interfészen keresztül kapcsolódik a south bridge chiphez, és támogatja a HyperStreaming technológiát, amely a különféle perifériáktól érkező kérések intelligens kezeléséért felelős logika hangzatos neve. A lapka mellé a nemrégiben bemutatott SiS964 south bridge chipet ajánlja a gyártó, amely támogatja a Serial ATA meghajtókat, valamint RAID-vezérlővel és Dolby Digital-kompatibilis hangprocesszorral rendelkezik.

A SiS közleménye szerint az új északi híd tömeggyártása júliusban kezdődik meg; a lapkára épülő alaplapok megjelenése pedig a harmadik negyedévben várható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról