:

Szerző: Barna József

2003. június 24. 16:07

Az AMD gyenge negyedéves eredményekre számít

Az Advanced Micro Devices (AMD) ma sajtóközleményben jelentette be, hogy a vállalat második pénzügyi negyedéves forgalma jelentősen alatta marad a korábbi előrejelzéseknek. A vártnál gyengébb eladások hátterében elsősorban az atípusos tüdőgyulladás (SARS) miatt Ázsiában tapasztalható keresletcsökkenés áll.

[HWSW] Az Advanced Micro Devices (AMD) ma sajtóközleményben jelentette be, hogy a vállalat második pénzügyi negyedéves forgalma jelentősen alatta marad a korábbi előrejelzéseknek. A vártnál gyengébb eladások hátterében elsősorban az atípusos tüdőgyulladás (SARS) miatt Ázsiában tapasztalható keresletcsökkenés áll.

Az AMD közölte, hogy a június 29-én véget érő második pénzügyi negyedévben a forgalom 615 millió dollár körül alakul majd. Korábban a vállalat konkrét előrejelzéseket nem tett a negyedévre, de úgy számolt, hogy mind a mikroprocesszorok, mind pedig a flash memóriák forgalma növekedni fog a második negyedév során, így az árbevétel meghaladja az első negyedévben elért 715 millió dollárt.

Nyilatkozatában Robert Rivet, az AMD pénzügyi vezérigazgatója elmondta, hogy az eladások júniusra várt növekedése elmaradt a várakozásoktól. "A számítógépek és mobiltelefonok forgalma csökkent Kínában és egyéb ázsiai piacokon, nagyrészt a SARS járványnak köszönhetően, ami komolyan befolyásolta az AMD második negyedéves forgalmát" -- tette hozzá.

A vártnál gyengébb második negyedéves eredmények ismét veszélybe sodorhatják az AMD azon célkitűzését, hogy még az idén visszaállítsa a nyereséges működést. Jelenleg a vállalat úgy számol, hogy már a második félév során elérheti a nyereségküszöböt.

A bejelentés hatására az AMD részvényeinek árfolyama hírünk írásának idején 4,70 százalékkal csökkent, és három hónapos mélyponton, 6,28 dolláron áll. A vállalat július 16-án teszi közzé második negyedéves eredményeit.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 18:01

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.