:

Szerző: Barna József

2003. június 24. 11:34

A HP Magyarország integrált vállalatirányítási rendszert épít ki két gázszolgáltatónál

[Noguchi&Peters] A HP Magyarország nyerte el két regionális gázszolgáltató, az ÉGÁZ Rt. és a DÉGÁZ Rt. egységes, integrált ügyfélszolgálati rendszerének bevezetési projektjét.

[Noguchi&Peters] A HP Magyarország nyerte el két regionális gázszolgáltató, az ÉGÁZ Rt. és a DÉGÁZ Rt. egységes, integrált ügyfélszolgálati rendszerének bevezetési projektjét.

A Délalföldi Gázszolgáltató (DÉGÁZ) Rt. és az Észak-Dunántúli Gázszolgáltató (ÉGÁZ) Rt. képviselői a napokban aláírták a HP Magyarország megbízási szerződését egy egységes, biztonságos, a meglévő SAP R/3 vállalatirányítási rendszerbe integrált SAP IS-U rendszer bevezetésének tanácsadói támogatására. A szerződésen felül megállapodás született arról, hogy a HP végzi majd el az SAP CO modul átalakítását és a szolgáltatások számviteli szétválasztásának támogatását, valamint a BW modul bevezetésének előkészítését is. Az új rendszerek bevezetésétől elsősorban teljesebb képet akarnak kapni az üzleti adatokról és a működésről, illetve még tovább kívánják növelni a két vállalat ügyfélszolgálatának hatékonyságát.

A DÉGÁZ Rt. és az ÉGÁZ Rt. hazánk legnagyobb regionális gázszolgáltatói közé tartoznak, mintegy 668 településen összesen 700 000 lakossági és 45 000 nem-lakossági fogyasztót látnak el földgázzal. A vállalatok többségi tulajdonosának (Gaz de France) stratégiai döntése értelmében átszervezik a gázszolgáltatókat. Ezzel párhuzamosan a közeljövőben várható az új gáztörvény, illetve a végrehajtási rendeletek hatályba lépése, valamint a gázpiac liberalizációja is.

A fenti kihívásokra, a gázpiac megnyitására készülve, valamint a még jobb ügyfélszolgálat biztosítása érdekében a DÉGÁZ és az ÉGÁZ egy integrált, hosszú távon is hatékony és gazdaságos működési platformot kíván kiépíteni. Ezért pályázatot írtak ki az SAP IS-U rendszer kiépítésére, a meglévő SAP R/3 vállalatirányítási rendszerrel és más vállalati alkalmazásokkal való integrációra, majd a későbbiekben az SAP BW modul bevezetésére. A pályázatot a HP Magyarország nyerte el.

A DÉGÁZ és az ÉGÁZ már korábban is szoros szakmai kapcsolatban dolgozott együtt a HP Magyarországgal, illetve annak tanácsadóival. Az ország vezető informatikai vállalata vitte sikerre 2000-ben az SAP R/3 alapmoduljainak bevezetését a két vállalat számára igen szűk határidőn belül. A DÉGÁZ és az ÉGÁZ döntését az is befolyásolta, hogy a HP Magyarország tanácsadói számos projektben bizonyították SAP R/3, IS-U és BW rendszerekkel kapcsolatos szakértelmüket, illetve a közlemúltban fejeztek be egy hasonló bevezetést egy másik nagy gázszolgáltatónál.

A projekt első fázisát a HP tanácsadói az ügyfélszolgálati folyamatok részletes feltérképezésével, majd azok egységesítésével, áttervezésével kezdik. Ezután megtervezik, beállítják és tesztelik az SAP IS-U modult, mely 2004 közepétől éles üzemben indula nem-lakossági ügyfelek számára. A rendszert teljes mértékben integrálják a meglévő SAP R/3 és más alkalmazásokkal, s tökéletesen támogatja majd a két vállalat átszervezését, közeledését. Ezt követően folytatódik az új rendszerre való átállás, vagyis a lakossági ügyfeleket is az SAP IS-U segítségével fogják kiszolgálni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 19:50

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.