Szerző: Bodnár Ádám

2003. június 20. 11:38

Már 2,5 millió példányban kelt el az Enter the Matrix

Noha a szaksajtó erőteljesen kritizálta a Mátrix mozifilm-sorozat második része alapján készült Enter the Matrix számítógépes játékot, a szoftver eladásai remekül alakulnak. Az Atari közölte, hogy a május 15-i megjelenés óta világszerte már 2,5 millió példány kelt el a programból.

Noha a szaksajtó erőteljesen kritizálta a Mátrix mozifilm-sorozat második része alapján készült "Enter the Matrix" számítógépes játékot, a szoftver eladásai remekül alakulnak. Az Atari közölte, hogy a május 15-i megjelenés óta világszerte már 2,5 millió példány kelt el a programból.

Az eladások üteme jól láthatóan csökken, ugyanis a 2,5 millió eladott példányból 1 millió a megjelenés utáni első hétre esett. A vállalat közleménye szerint eddig világszerte mintegy 4 millió példányt szállítottak le a szoftverből az üzletekbe. Becslések szerint az Atarinek több mint 4 millió példányt kell eladni a játékból, hogy nyereséget érjen el rajta.

Az Enter the Matrix sikere elsősorban az újabb Mátrix-mozi bemutatója körüli felhajtásnak köszönhető, hiszen a játék -- melyet csak a bemutató után kaphattak meg a játékmagazinok -- nem nyerte el a kritikusok tetszését. Az internetes újságok átlagosan 70-80 százalékra értékelték, míg a kimagasló játékok többnyire 90 százalék fölötti értékelést kapnak.

Az elemzők épp ezért óvatosságra intettek az eladási adatokkal kapcsolatban. Amint a Reutersnek nyilatkozó egyik szakember elmondta, kiváltképp a kiábrándító kritikák után valóban jó eredményekről van szó, de túlzottan nem érdemes lelkesedni, hiszen a videojátékok kiadott példányszámának 25-30 százaléka többnyire a megjelenés utáni első héten fogy el.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról