Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. június 20. 14:18

Kéretlen levelekkel buzdított szavazásra a Habostorta stábja?

Többek szerint kéretlen elektronikus levelekben buzdította a VOLTfólió médiadíjon való szavazásra az internetezőket a Habostorta stábja. Az e-maileket Eszter néven jegyezve küldte ki a Habostorta, ám állítják -- csak olyanok kaphattak e-mailt, akik előzőleg feliratkoztak a weboldal hírlevelére.

[HWSW] Többek szerint kéretlen elektronikus levelekben buzdította a VOLTfólió médiadíjon való szavazásra az internetezőket a Habostorta stábja. Az e-maileket "Eszter" néven jegyezve küldte ki a Habostorta, ám állítják -- csak olyanok kaphattak e-mailt, akik előzőleg feliratkoztak a weboldal hírlevelére.

Noha számos internetező jelezte: nem kért levelet a Habostortától, s a VOLTfólió vendégkönyvét is elárasztották az elégedetlenkedő hozzászólások, a Habostorta ügyvezető igazgatója, Weiler Péter mégis úgy nyilatkozott a VOLTfólió stábjának: csak azoknak küldtek e-mailt, akik előzetesen megadták e-mail címüket.

Lobenwein Norbert, a médiadíj projektigazgatója elmondta, hogy a médiadíj szabályzatában nincs passzus a kért vagy kéretlen levelekre vonatkozóan, és hivatalosan sem tett panaszt senki. Ennek ellenére a Magyar Tartalomszolgáltatók Egyesületéhez (MTE) fordultak, akik állásfoglalásukban arra hívták fel a figyelmet: ha előzetesen regisztrált felhasználókról van szó, a hírlevélben tájékoztatást kell adni a leiratkozás módjáról is (ilyen nem szerepelt a levélben).

A projektigazgató szerint a Habostorta ügyvezetője írásos nyilatkozatban erősítette meg, hogy csak azoknak küldtek e-mailt, akik korábban ezt kérték, így a többek felháborodását kiváltó esetnek nem lesz következménye. Lobenwein szerint rejt tanulságokat a történet, felmerült a szabályzat kibővítésének a lehetősége is, ám mivel a szavazás már lezárult, s ma lesz a díjkiosztás, erre legközelebb jövőre kerülhet sor. Lapunk megkereste az ellentmondásos e-maileket küldő Habostorta stábját is, ám e-mailünkre nem érkezett válasz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról