Szerző: Bodnár Ádám

2003. június 19. 14:53

Sun szoftverek a Vodafone globális adatszolgáltatásában

[NetAktív] A Vodafone a Sun middleware-szoftverét választotta globális adatszolgáltatási feladatainak ellátására, szoftverstratégiáját a Sun ONE Application Server és Directory Server az egész világra kiterjedő alkalmazásával akarja hatékonyabbá tenni. A Sun ONE termékekkel a

[NetAktív] A Vodafone a Sun middleware-szoftverét választotta globális adatszolgáltatási feladatainak ellátására, szoftverstratégiáját a Sun ONE Application Server és Directory Server az egész világra kiterjedő alkalmazásával akarja hatékonyabbá tenni. A Sun ONE termékekkel a telekommunikációs cég javíthatja személyazonosság-kezelő rendszereit, a Java alapú fejlesztési platformmal pedig gyorsabban és költséghatékonyabban készítheti el új szolgáltatásait -- a számlázást, az előfizetett szolgáltatásokat és a háttérrendszerek elérését.

A szerződés értelmében a Vodafone adatszolgáltatásainak túlnyomó részét áthelyezi a Sun ONE szoftver alá. Az alkalmazás- és címtárszerver-termékek együttesével a cég egy olyan robusztus, nyílt és szabványalapú infrastruktúrát építhet ki, amely megfelel a Vodafone elvárásainak a masszív méretezhetőséget és a megbízhatóságot tekintve. A Sun ONE architektúra alapja a Solaris 9 operációs rendszer, amely a Vodafone egyre magasabb szintű szolgáltatásaihoz szükséges biztonságot, felügyelhetőséget és teljesítményt biztosítja.

A Sun ONE Directory Server, amelynek mára több mint egymilliárdnyi licence kelt el, központi adattárat biztosít a személyazonossági profilok, a hozzáférési jogosultságok, valamint az alkalmazások és hálózati erőforrások adatainak tárolásához és kezeléséhez. A Sun ONE Directory Serverben használt információ a felhasználók hitelesítésére és feljogosítására, a vállalati és internetes szolgáltatások és alkalmazások biztonságos hozzáférésének biztosítására használható. A szoftver a hozzáférés-vezérlési irányelvek egységes, globális szabályozása révén segít a biztonság és a védelem javításában.

A Sun ONE Application Server 7 Java 2 Platform, Enterprise Edition (J2EE) 1.3 kompatíbilis platformot biztosít Java alapú webes szolgáltatások készítéséhez és működtetéséhez. Egy nagyteljesítményű alkalmazásfejlesztési környezet -- a Sun ONE Studio 4 IDE eszközök -- is a része, amely megnöveli a fejlesztők termelékenységét, és felgyorsítja a piaci megjelenést.

A Sun ONE Application Server átfogó, kiemelkedő teljesítményt és méretezhetőséget nyújt webes és vállalati alkalmazási követelmények széles skáláján. A termék Standard kiadása üzemeltetés-felügyeleti és figyelési funkciókkal egészíti ki az alapterméket, az Enterprise kiadás pedig magasszintű rendelkezésre állási, clusterkezelési és terhelés-elosztási funkciókat tartalmaz a létfontosságú alkalmazások futtatásához.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról