Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. június 16. 19:34

Számítógépek újrahasznosítása - környezetvédelem pályázati eredmények

[IDG] Az IDG Magyarországi Lapkiadó Kft. ez év januárjában pályázatot írt ki Számítógépek újrahasznosítása - környezetvédelem címmel. Összesen 58 érvényes pályázat érkezett a kiadóba a három kiírt kategóriában. Az eredményhirdetésre június 12-én került sor.

[IDG] Az IDG Magyarországi Lapkiadó Kft. ez év januárjában pályázatot írt ki "Számítógépek újrahasznosítása - környezetvédelem" címmel. Összesen 58 érvényes pályázat érkezett a kiadóba a három kiírt kategóriában. Az eredményhirdetésre június 12-én került sor.

A három kategóriát "A régi számítógépek felhasználása együtt vagy alkatrészenként, számítástechnikai vagy elektronikai területen", illetve "Az alkatrészek felhasználása, bemutatása bármilyen egyéb, esztétikai, művészi díszitési stb. célokra" továbbá "A megsemmisítés környezetbarát módon, a szükséges anyagok elkülönítésével" címmel hirdették meg.

Az első díjat, melyhez egy Asus L2000 típusú notebook is járt, Tihanyi Ervin kapta, "Képcsöves berendezések újrahasznosítása" című pályaművéért, a második díjat és a vele járó Dell Axim X5 típusú palmtopot dr.Kotsis Levente és Lukács Bence kapta az "Elektronikai hulladékok hasznosítása pirolitikus eljárással" címmel beadott pályázatukra. Harmadik díjjal és szintén egy Dell Axim X5 palmtoppal Rick Tibor: Számítógépek újrahasznosítása - környezetvédelem pályázatát ismerték el.

Az eseményről és a különdíjakról bővebb beszámoló olvasható a CW-Számítástechnika 25. és 27. számában.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

6

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.