Szerző: roberto

2003. június 17. 22:03

A Sun a Solaris-eladások felpörgetésével próbál hasznot húzni az SCO-vitából

[eWeek] Miközen a hatalmasra felfújt, már nem

[eWeek] Miközen a hatalmasra felfújt, már nem is egy, hanem az SCO Group által hétfőn hárommilliárd dollárosra emelt, Unix szakmai titkok körüli vita folyik a bíróságon és a médiában, amelynek legújabb fejleménye, hogy az SCO Group a maga részéről érvénytelennek tekinti az IBM Unix-változatának, az AIX-nak az alapjaira vonatkozó licencszerződést, addig a Sun Microsystems az eWeek értesülései szerint egy új reklámkampányon dolgozik.

A héten induló kampány az elbizonytalanodott AIX-felhasználók számára a Sun saját Unix rendszerére, a Solarisra való átállás lehetőségét ajánlja fel, amellyel kapcsolatban nem merültek fel licencproblémák. Amint azt a lap megtudta a Sun egyik vezető munkatársától, a vállalat egy ingyenes konzultációt és kiértékelést fog nyújtani a habozó IBM-vásárlók számára, és készséggel segít kidolgozni az ügyfélre szabott, leginkább megfelelő átállási modellt.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról