:

Szerző: roberto

2003. június 16. 11:42

Érdekeltséget kapott a Transmeta a technológiájáért cserébe Kínában

[ZDNet, HWSW] A Transmeta érdekeltséget kapott

[ZDNet, HWSW] A Transmeta érdekeltséget kapott kapott cserébe egy kínai számítógépgyártótól, a Chinese 2000 Holding Ltd-től, amely a Transmeta processzoraira és a mobil eszközökbe szánt Midori nevű Linux-disztribúciójára épülő termékeket fog fejleszteni és forgalmazni. Az alacsony fogyasztású, Intel-kompatiblilis lapkáiról ismert Transmeta és a Chinese 2000 olcsó linuxos notebookokat, PC-ket és set-top boxokat fognak készíteni. A megállapodás részeként a Transmeta tulajdonrészt kapott a Chinese 2000-ből, valamint a Midori Linux eladásokból és a rendszerhez kapcsolódó szolgáltatásokból további profitra is számíthat a kínai, hongkongi és tajvani piacokon.

A régió országai egyre nagyobb érdeklődést tanúsítanak a Linux iránt, hiszen a szabad operációs rendszer nem az egyesült államokbeli multinacionális nagyvállalatok szellemi tulajdonát képezi. A kínai kormányzat például a megalakulása óta támogatja az ország legnagyobb linux-disztribútorát, a Red Flag Software-t, amelynek termékeivel a hirdetések szerint hatékonyabban lehet dolgozni.

A Transmeta egyedi szakértelme a mikroprocesszorok terén, illetve az ehhez kapcsolódó Linux-tapasztalat a Chinese 2000 Holdings ázsiai piacokon szerzett tapasztalataival párosítva óriási lehetőségeket rejt magában, véli Matthew R. Perry, Transmeta elnök-vezérigazgatója, aki szerint a két cég együtt átfogó Linux-alapú megoldásokat kínálhat a vásárlók számára.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 01:31

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.