Szerző: Barna József

2003. június 12. 19:06

Magyar szoftver a Flashforward fesztivál döntőjében

Egyetlen magyar jelöltként bejutott a négy legjobb közé a Mimóza Kommunikációs Kft. által fejlesztett Shaker on-line prezentációkészítő szoftver a világ legrangosabb flash-technológiai seregszemléjén, a New York-i Flashforward Film Festival on. A független Flash designerekből és programozókból álló zsűri szavazatai alapján a Shaker a Technical Merit (kiváló technikai teljesítmény) kategóriában jutott a döntőbe.

Egyetlen magyar jelöltként bejutott a négy legjobb közé a Mimóza Kommunikációs Kft. által fejlesztett Shaker on-line prezentációkészítő szoftver a világ legrangosabb flash-technológiai seregszemléjén, a New York-i Flashforward Film Festivalon. A független Flash designerekből és programozókból álló zsűri szavazatai alapján a Shaker a Technical Merit (kiváló technikai teljesítmény) kategóriában jutott a döntőbe.

A Shaker flash-alapú prezentációkészítő szoftver az idei párizsi Comdex kiállításon mutatkozott be. A flash-alapú termék fejlesztésekor a Mimóza szakemberei abból a felismerésből indultak ki, hogy piaci igény van olyan egyszerűen használható prezentációkészítő alkalmazásra, amellyel látványos, egyedi, a céges arculatot egységesen hordozó prezentációk készíthetők. A látványos megjelenítés érdekében esett a választásuk a flash technológiára.

A Shaker lehetőséget ad arra, hogy egy átlagos felhasználó is professzionális és kreatív animációkkal színesített prezentációkat készíthessen, emellett a termék szerkesztői sablonokra alapuló működésével biztosítja a céges arculat mindenkori konzisztens megjelenését. On-line elérhetőségének köszönhetően a Shakerrel készített prezentációk bármikor, bárhonnan elérhetők, a termék használatához csak egy böngészőre és internetkapcsolatra van szükség.

A Shaker fejlesztése nem állt meg a prezentációszerkesztő funkció elkészítésénél, a szoftver on-line keretrendszere a munka, különösen a csapatmunka minden fázisát támogatja. Fájlmegosztás, fórum, üzenőfal, on-line és off-line előadási lehetőség segíti a prezentáció készítőit, előadóit és a döntéshozókat az együttműködésben. Alapkoncepció volt a szoftver fejlesztésekor az egyszerűség: a Shakerben minden szerkesztőfunkció egyetlen kattintással elérhető, használatát -- a felhasználói tesztek alapján -- bárki 90 perc alatt könnyedén elsajátítja.

A Flashforward Festival célja négy éve változatlan, bemutatni a leginnovatívabb technikai megoldásokat mind a programozás, mind a design, mind pedig a fejlesztés terén. A nevezés egyetlen feltétele: e technikai fejlesztésekhez részben vagy egészben a Macromedia SWF fájlformátumot kell használni. A Flashforward Festival minden évben olyan újdonságok bemutatására vállalkozik, amelyek technológiai és fejlesztési szempontból a jövőbe mutatnak. A versenyen a közönség is leadhatja szavazatait a ezen az oldalon.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról