Szerző: Bodnár Ádám

2003. június 12. 16:58

A PeopleSoft elutasította az Oracle vételi ajánlatát

Craig Conway
Craig Conway
A PeopleSoft ma formálisan elutasította az Oracle vételi ajánlatát. A szoftvergyártó közleménye szerint az ügylet komoly antitröszt-problémákat vet fel és "drámainak alulértékeli" a céget.

"Az ajánlat a PeopleSoft részvényeseinek, ügyfeleinek és dolgozóinak kárára erősítené az Oracle-t" -- mondta a PeopleSoft elnök-vezérigazgatója, Craig Conway. "Véleményünk szerint az Oracle javaslatának elfogadása csökkentené a versenyt és redukálná az ügyfelek mozgásterét. A PeopleSoft továbbra is elkötelezett az ügyfelek igényeinek kielégítése mellett és nem hagyjuk, hogy az Oracle mesterkedése megzavarja üzletmenetünket."

Amint arról beszámoltunk, az Oracle múlt pénteken jelentette be, hogy 6 százalékkal piaci értéke felett, részvényenként 16 dollárért felvásárolná a vállalati szoftvereket gyártó PeopleSoftot. A bejelentés csupán pár nappal azután történt, hogy a PeopleSoft bejelentette, hogy 1,7 milliárd dollárért megvenné a J.D. Edwardsot.

Az Oracle elnök-vezérigazgató közölte, hogy a PeopleSoft megvásárlása esetén az Oracle nem kínálná tovább a PeopleSoft termékeit, azonban terméktámogatást továbbra is nyújtana hozzájuk, emellett kiemelkedő szolgáltatásait beépítené az Oracle eBusiness Suite szoftver elkövetkező változatába.

A PeopleSoft igazgatótanácsa egyhangúlag azt javasolja a részvényeseknek, hogy utasítsák el az Oracle ajánlatát. A vezetők emellett állást foglaltak a J.D. Edwards felvásárlása mellett. A vállalat tegnap a hivatalos szervekhez is eljuttatta a J.D. Edwards 1,68 milliárd dollár értékú felvásárlásával kapcsolatos dokumentumokat.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

FLIP

3

Kagylómobillal erősít a Honor

2024. június 14. 10:28

A cég útnak indította első flip típusú készülékét, amivel újabb hézagot foltoz be a nagy márkák elleni versenyben.