:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. június 12. 07:51

Június 20-ig lehet véleményezni az új Hírközlési Törvény tervezetét

Elkészült, és szakmai egyeztetésre bocsátotta az Informatikai és Hírközlési Minisztérium az új Elektronikus Hírközlési Törvényt (EHT). A minisztérium várja az érintettek, érdekeltek szakmailag megalapozott, jobbító szándékú észrevételeit, javaslatait. A visszajelzéseket egyelőre csak a törvényhez kapcsolódóan várják, a végrehajtási rendeletek szakmai egyeztetését csak akkor kezdik meg, ha a kormány elfogadta az EHT tervezetét.

[HWSW] Elkészült, és szakmai egyeztetésre bocsátotta az Informatikai és Hírközlési Minisztérium az új Elektronikus Hírközlési Törvényt (EHT). A minisztérium várja az érintettek, érdekeltek szakmailag megalapozott, jobbító szándékú észrevételeit, javaslatait. A visszajelzéseket egyelőre csak a törvényhez kapcsolódóan várják, a végrehajtási rendeletek szakmai egyeztetését csak akkor kezdik meg, ha a kormány elfogadta az EHT tervezetét.

A törvénytervezet mind a szolgáltatókkal és szolgáltatásokkal, mind az intézményrendszerrel kapcsolatban tartalmaz újdonságokat. Így például a törvénytervezet értelmében új hatóság váltja fel a Hírközlési Felügyeletet: a Nemzeti Hírközlési Hatóság, mely más szervezeti struktúrában látja el a hírközlés szakmai felügyeletét.

A törvénnyel kapcsolatos szakmai észrevételeket egy formanyomtatványon lehet megküldeni e-mailben az IHM hírközlési helyettes államtitkárának. A törvénytervezet, az államtitkár elérhetősége és az adatlapok egyaránt az IHM weboldalán találhatók. A visszajelzéseket 2003. június 20-án reggel 8 óráig várják.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 00:39

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.