Szerző: Vörös Péter

2000. május 15. 08:43

Véget ért az IBM-Acer otthoni asztali PC gyártási együttműködés

A lépés mögött természetesen költségmegtakarítási szempontok állnak, az IBM szeretné javítani az otthoni PC-ket gyártó részlegének eredményét, s úgy döntött, hogy az Aptiva termékcsaládot ezentúl nem az Acer-rel gyártatja. Azonban a legnagyobb tajvani PC gyártó (amely az IBM-hez hasonló gondokkal küzd és az USA kiskereskedelmi piacáról történő kivonulás mellett döntött az otthoni PC-ket illetően) továbbra is fog laptop-okat készíteni az IBM számára.
A lépés egyben azt is jelenti, hogy az IBM növeli az egyéb beszállítóinak részesedését: ez esetben konkrétan az amerikai SCI Systems Inc.-ről van szó, amely CEM-ként (contract electronics manufacturer - kb. szerződéses elektronikai gyártó) fog PC-ket gyártani az IBM számára - egyes források szerint ez a Nagy Kék új, NetVista nevű otthoni asztali PC-ire is kiterjed. Az SCI-n kívül más CEM cégek, többek között a Solectron szerepe is nő az IBM beszállítói között.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról