Szerző: Bodnár Ádám

2003. június 11. 16:53

Az Intel és a Sun együtt készít Java-alapú mobil alkalmazásokat az Xscale processzorcsaládra épülő eszközökhöz

[Mmd] A Sun Microsystems és az Intel bejelentette, hogy a

HIRDETÉS

[Mmd] A Sun Microsystems és az Intel bejelentette, hogy a két cég együttműködik annak érdekében, hogy a Java technológiára építve gazdag, audio-, video- és multimédiás alkalmazásokat készítsen az Intel XScale processzoraira épülő mobil eszközök felhasználói számára.

Az együttműködés részeként az Intel és a Sun optimalizálja a Sun Connected Limited Device Configuration (CLDC) HotSport implementációját az Intel különféle mobil eszközökhöz, például mobiltelefonokhoz és PDA-khoz szánt XScale processzorcsaládjára. A Sun ezután az optimalizált virtuális gépeket (VM-eket) biztosítja a vezető mobileszköz-gyártók számára is. Az ilyen optimalizálások eredményeképpen a gyártók egyszerűbben integrálhatják a javás szoftvereket saját eszközeikre és megnövelhetik az alkalmazások teljesítményét.

A CLDC HotSpot Implementation egy nagyteljesítményű virtuális gép, amely kifejezetten az erőforrásokban korlátozott fogyasztói mobil eszközök -- például mobil készülékek, személyhívók és PDA-k -- piacára koncentrál. Az Intel XScale technológiájú processzorai -- az Intel PXA255 és Intel PXA26x processzorok, valamint a nemrégiben bejelentett Intel PXA800F mobilprocesszor -- alacsony fogyasztású, nagy teljesítményű platformot kínálnak a fogyasztó mobil eszközökhöz. Az együttműködés eredménye egy olyan optimalizált platform lesz, amely lehetővé teszi tartalomgazdag és nagyteljestményű Java alkalmazások készítését a mobil eszközökre is.

A Sun CLDC HotSpot implementációjának az Intel XScale technológiájára optimalizált változata várhatóan a következő negyedévben jut el az OEM-ekhez. A tervek szerint még idén megjelenhetnek olyan OEM készülékek, amelyek ezeket az optimalizálásokat használják. Az együttműködés később további optimalizálásokra is kiterjedhet majd a Sun és az Intel részéről.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 01:35

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.