Szerző: Barna József

2003. június 11. 15:37

Serial ATA-vezérlő a SiS új lapkájában

A Silicon Integrated Systems (SiS) ma jelentette be új déli híd lapkáját. A SiS964 integrált Serial ATA- és RAID-vezérlővel rendelkezik.

A Silicon Integrated Systems (SiS) ma jelentette be új déli híd lapkáját. A SiS964 integrált Serial ATA- és RAID-vezérlővel rendelkezik.

Az új lapka a SiS963 sorozatot váltja majd le. A SiS964 négy meghajtó kezelésére képes párhuzamos ATA-, kétportos Serial ATA, valamint RAID-vezérlővel is rendelkezik az USB 2.0- és hálózati vezérlő mellett. A SiS közleménye szerint a lapka Dolby Digital 5.1 szabványnak megfelelő hangprocesszorral is bír, noha feltehetően csupán egy hatcsatornás AC'97 megoldás található benne. Az új chip is támogatja a HyperStreaming technológiát, amely a különféle perifériáktól érkező kérések intelligens kezeléséért felelős logika hangzatos neve.

A SiS964 a specifikációk alapján méltó ellenfele lehet a VIA VT8237 déli hídnak. A SiS a harmadik negyedév során kezdi meg a SiS964 sorozatgyártását, megjelenése is ekkor várható az AMD és az Intel processzorait támogató lapkakészletek részeként.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról

repairwashing

6

Keserű véget ért a Samsung-iFixit frigy

2024. május 24. 11:58

A független javítócég szerint a koreaiak rendkívül megnehezítették a könnyű javítást lehetővé tevő együttműködést.