Szerző: Bodnár Ádám

2003. június 10. 15:32

A Microsoft bejelentette projektirányítási szoftverének legújabb változatát

A Microsoft Corporation bejelentette a Microsoft Office Project 2003-at, projektirányítási termékeinek legújabb változatát. A Microsoft Project 2003 ősztől lesz kapható. A termékvonal beépül a Microsoft Office Rendszert alkotó vállalati hatékonyságnövelő eszközök körébe.

A Microsoft Corporation bejelentette a Microsoft Office Project 2003-at, projektirányítási termékeinek legújabb változatát. A Microsoft Project 2003 ősztől lesz kapható. A termékvonal beépül a Microsoft Office Rendszert alkotó vállalati hatékonyságnövelő eszközök körébe.

Az Office Project 2003 kétféle változata két különböző alkalmazási helyzet igényei szerint készült. A Microsoft Office Project Standard 2003 egyedi asztali alkalmazásként való használatra szolgál. A másik változat a Microsoft Office Nagyvállalati Projektmenedzsment (Enterprise Project Management, EPM) nevű megoldás, amelyet a Project Professional, a Project Web Access és a Project Server alkot. Az EPM megoldás és a jól ismert Microsoft Office Rendszer együttese révén a döntéshozók egyszerűbben tekinthetik át a cég projektportfólióját, a beosztottak pedig könnyebben dolgozhatnak közösen a projektekhez kapcsolódó dokumentumokon, problémákon és kockázati tényezőkön.

A Microsoft Office EPM megoldás révén a vállalatok hatékonyságnövekedést érhetnek el, jobban beépíthetik a projektirányítást meglévő üzleti folyamataikba, valamint kiszélesíthetik a projektirányítási eszközök használatának körét. A Project Center és a hozzá hasonló eszközök birtokában az üzleti döntéshozók és a projektvezetők egyszerűbben követhetik nyomon a szervezet egészén belül a projektek és az erőforrások állapotát, könnyebben tájékoztathatnak erről másokat, és az adatok alapján megalapozottabb üzleti döntéseket hozhatnak.

A munkacsoportok tagjai a már most is használt eszközökkel vehetik ki részüket a projektek kivitelezéséből: használhatják a Microsoft Office Outlook 2003 programot, a Microsoft Windows Server 2003 és a Microsoft Windows SharePoint Services együttesét. Az EPM megoldás felhasználói élvezhetik a Microsoft Office Project Server 2003 jelentős továbbfejlesztésének az előnyeit is, amely az adatbiztonság, az időkimutatás és a kockázatkezelés területét érinti. A felhasználók a projektportfólió és az erőforrások kezelésére szolgáló funkciók terén is tapasztalhatnak újdonságokat, javul a program megbízhatósága, valamint a fejlesztőplatform segítségével egyszerűbben lehet testre szabott megoldásokat létrehozni.

Az EPM megoldás felhasználói élvezhetik a Microsoft Office Project Server 2003 jelentős továbbfejlesztésének az előnyeit is, amely az adatbiztonság, az időkimutatás és a kockázatkezelés területét érinti. A felhasználók a projektportfólió és az erőforrások kezelésére szolgáló funkciók terén is tapasztalhatnak újdonságokat, javul a program megbízhatósága, valamint a fejlesztőplatform segítségével egyszerűbben lehet testre szabott megoldásokat létrehozni. vezérlőeszközök tervezése és gyártása terén, azok közé a cégek közé tartozik, amelyek már használják a Microsoft Office Enterprise Project Management megoldás próbaváltozatát.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról