Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Komoly security line-up az idei SYSADMINDAY-en: FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig!

SuSE Linux Desktop: újabb vállalati termék a német Linux-disztribútortól

roberto, 2003. június 12. 11:56
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[SuSE] A SuSE a héten bejelentette többlépcsős

[SuSE] A SuSE a héten bejelentette többlépcsős desktop-stratégiájának legújabb elemét, a SuSE Linux Desktopot. A január végén kiadott SuSE Linux Office Desktoppal ellentétben az új vállalati termék nem irodai felhasználásra, hanem inkább a számításigényes feladatokhoz, szoftverfejlesztéshez lett összeállítva, és az Office Desktoppal ellentétben ugyanabból a UnitedLinuxra épülő kódvonalból nőtt ki, mint a SuSE Linux Enterprise Server 8, és a szerver változathoz hasonlóan már a megjelenésekor megkapta a Linux Standard Base (LSB) tanúsítványt.

A rendszer egyebek mellett tartalmazza az OpenOffice irodai programcsomag 1.0.2-es verzióját, a Sun StarOffice 6-os verzióját, illetve a Codeweavers CrossOver Office 2.0-t, ez utóbbi lehetővé teszi a Word, az Excel és a PowerPoint 97/2000/XP futtatását, továbbá olyan programok használatát, mint a Microsoft Outlook vagy a Visio 2000 vagy éppen az IBM Lotus Notes. A SuSE Linux Desktop rengeteg rendszerrel képes együttműködni, a hagyományos Unix/Linux kliensprogramokon kívül SAP kliens és Windows 2000 terminálkliens is található benne.

Richard Seibt, a SuSE elnök-vezérigazgatója szerint az új vállalati termék egyedi lehetőségekkel rendelkezik, költséghatékony, könnyen illeszkedik a meglévő környezetbe, Seibt szavaival: "ez a termék fogja világszerte bevinni a Linuxot a vállalati desktopokra". A SuSE Linux Enterprise Serverhez hasonlóan a gyártó öt évig vállal terméktámogatást a Linux Desktopra. és a hírek szerint az IBM bizonyos ThinkPad modelljei, illetve NetVista asztali számítógépei hamarosan megkaphatják a SuSE Linux Desktop tanúsítványt.

FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig: Veres-Szentkirályi András (Silent Signal), Balázs Zoli (MRG Effitas), Marosi-Bauer Attila (Hacktivity) és sokan mások. A standupot Felméri tolja.