Szerző: Barna József

2003. június 6. 10:03

Azonnali üzenetkezelés a nyáron megjelenő Microsoft Office-ban

A Microsoft bejelentette, hogy Microsoft Real-Time Communications Server (RTC Server) 2003 Standard Edition termékének neve kibővül az Office szóval. Ez egyértelműen utal arra, hogy ez a kiszolgáló is tagjává válik a Microsoft Office rendszert alkotó programok, kiszolgálók és szolgáltatások családjának, amelyek idén nyáron jelennek meg.

A Microsoft bejelentette, hogy Microsoft Real-Time Communications Server (RTC Server) 2003 Standard Edition termékének neve kibővül az "Office" szóval. Ez egyértelműen utal arra, hogy ez a kiszolgáló is tagjává válik a Microsoft Office rendszert alkotó programok, kiszolgálók és szolgáltatások családjának, amelyek idén nyáron jelennek meg.

A Microsoft Office Real-Time Communications Server egy felügyelhető és bővíthető azonnali üzenetkezelő (IM) kiszolgáló, melynek révén a vállalat egészére kiterjedő, átfogó valós idejű kommunikációra nyílik mód a dolgozók között. Az RTC Server nemcsak IM-megoldás, hanem bővíthető platform is: így a fejlesztőcégek saját alkalmazásaikat is kiegészíthetik valós idejű kommunikációs képességekkel. Az RTC Server szervesen beleillik a Microsoft Office rendszerbe, hiszen annak célja is a szervezeteket alkotó emberek, az információk és az üzleti folyamatok jobb összekapcsolása, az információk üzleti értékké való átalakítása.

Az RTC Server segítségével a jelenlétészlelés is beépíthető az irodai alkalmazásokba és a nagyvállalati üzleti alkalmazásokba, vagyis azok képessé tehetők annak jelzésére, hogy egy másik személy elérhető-e a hálózaton. Ennek segítségével a vállalat egészét átfogó azonnali együttműködésre és kommunikációra nyílik mód az infomunkások között. Az új Microsoft Office rendszer programjai mind tartalmazni fogják a jelenlétészlelést. Így például amikor valaki e-mailt kap az Outlook 2003-ban, láthatja, hogy annak feladója kapcsolódik-e a hálózathoz, és magán az e-mailen belül azonnali üzenetes párbeszédet kezdeményezhet vele. A Microsoft Office SharePoint Portal Server 2003 segítségével készített portálra ellátogató infomunkások pedig láthatják, ki van jelen csoportjuk többi tagja közül, és azonnali együttműködést kezdeményezhetnek a portálkörnyezeten belül.

A Microsoft Office Real-Time Communications Server 2003 várhatóan 2003 harmadik negyedévében kerül piacra. Az RTC Server licenceiről és árszabásáról egyelőre nincs információ.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról