:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. június 6. 08:58

480 négyzetméter szervereknek

2003. június 5-én ünnepélyes keretek között megnyílt az Interware Rt. harmadik gépterme. A cég két 120 négyzetméteres géptermében mára kinőtte, ez év májusára technikai telt ház állt elő, így szükségessé vált egy új 240 négyzetméteres Data Center kialakítására a Victor Hugo utcai irodaházban.

[HWSW] 2003. június 5-én ünnepélyes keretek között megnyílt az Interware Rt. harmadik gépterme. A cég két 120 négyzetméteres géptermében mára kinőtte, ez év májusára technikai telt ház állt elő, így szükségessé vált egy új 240 négyzetméteres Data Center kialakítására a Victor Hugo utcai irodaházban.

Dr. Benyó Zoltán, az Interware Rt. műszaki igazgatója elmondta, hogy a kivitelezés során a mai legmodernebb HIROSS-, Powerware-, Lindner-, Siemens technológiákat, rendszereket, műszaki megoldásokat használják. Az új szerverterembe hamarosan átköltöztetik az egyik,120 négyzetméteres teremből a vasakat, hogy a legkorábban belakott helyiséget felújíthassák.


Az Interware egyik gépterme - még üresen

Az Interware Data Centerének áramellátását három, egymástól független betáp-vezetékkel oldják meg, valamint egy hat tonnás, az ellátást negyven percen keresztül folyamatosan biztosítani képes szünetmentes áramforrás is rendelkezésre áll, továbbá most épül egy új dízelmeghajtású generátor a Victor Hugo utcai irodaépület tetején.

2002 év végén az Interware szerverhosting előfizetőinek száma megközelítette a hétszázat, mára pedig csak az egyik kisebb teremben is több mint félezer szerver működik. Az Interware nem csak a saját ügyfeleit szolgálja ki, hanem olyan internetszolgáltatóknak is biztosítja a co-location szolgáltatáshoz nélkülözhetetlen alapvető infrastruktúrát, mint például az Elender vagy az Externet, s az Interware működteti tavaly óta a magyarországi internet központjaként számon tartott adatkicserélő központot (BIX) is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 16:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.