Szerző: Bodnár Ádám

2003. június 4. 09:47

Linuxot futtató asztali gépet dobott piacra Indiában az IBM

[CNET] Az IBM Indiában egy Linux operációs rendszert futtató asztali gépet dobott piacra. A konfiguráció azonban nem a széles tömegek számára kínált olcsó rendszer, az ára igencsak borsosnak tekinthető.

HIRDETÉS

[CNET] Az IBM Indiában egy Linux operációs rendszert futtató asztali gépet dobott piacra. A konfiguráció azonban nem a széles tömegek számára kínált olcsó rendszer, az ára igencsak borsosnak tekinthető.

A vállalat szóvivője, Vandana Rao elmondta, hogy ez az első linuxos asztali gép az IBM kínálatában, noha a nemrégiben bejelentett ThinkCentre M50 konfigurációk is rendelhetők Linux operációs rendszerrel. "A Linux az IBM stratégiájának szerves része" -- közölte Rao.

A szóvivő elmondása szerint a NetVista A30 számítógépeket elsősorban kis- és közepes vállalkozásoknak, valamint otthoni irodáknak szánja az IBM. A konfiguráció Pentium 4 processzort tartalmaz, az optikai meghajtója azonban csupán CD-ROM. Ennek fényében elég magasnak tűnhet a 39 ezer rúpiás, azaz 850 dolláros ár.

Az IBM nem hozott nyilvánosságra több részletet, a cég nem közölte, milyen Linux fut a gépen, milyen támogatást nyújtanak hozzá vagy hogy miért ilyen magas a gép ára. A vállalat képviselője azonban elmondta, hogy egyelőre valószínűtlen hogy a linuxos számítógépet Indián kívül is értékesítenék.

A HP nemrégiben Linux operációs rendszert futtató notebookokat dobott piacra Thaiföldön. A thai kormány által támogatott projekt keretében a polgárok rendkívül olcsón, mintegy 400 dollárért juthatnak hozzá a noteszgépekhez, amelyeken egy speciális, Thai nyelvű Linux-disztribúció, a TLE Linux fut.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 4. 17:21

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.