Szerző: Barna József

2003. június 2. 11:28

SiS648FX chipes alaplap a Gigabyte-tól

A Gigabyte a múlt hét végén jelentette be Intel Pentium 4 processzorokhoz szánt belépő szintű alaplapját. A GA-8S648FX a SiS648FX lapkakészletre épül.

[HWSW] A Gigabyte a múlt hét végén jelentette be Intel Pentium 4 processzorokhoz szánt belépő szintű alaplapját. A GA-8S648FX a SiS648FX lapkakészletre épül.

SiS648FX alapvető újdonsága, hogy hivatalosan is támogatja a Hyper-Threading technológiával felvértezett, 800 MHz-es rendszerbuszt igénylő Intel Pentium 4 processzorokat. A lapka egycsatornás DDR400 memóriavezérlővel rendelkezik, és természetesen kezeli a 8x AGP interfészt használó videokártyákat.

A SiS648FX északi híd a maximálisan 1 Gbyte/sec sávszélességet biztosító MuTIOL 1G interfészen keresztül kapcsolódik a south bridge chiphez, és támogatja a HyperStreaming technológiát, amely a különféle perifériáktól érkező kérések intelligens kezeléséért felelős logika hangzatos neve. A lapka mellé a SiS963L south bridge chipet ajánlja a gyártó, amely kezeli az UATA133 perifériákat, az USB 2.0 eszközöket, valamint rendelkezik 5.1-csatornás audiovezérlővel, hálózati és HomePNA 2.0-vezérlővel is.

A GA-8S648FX 1 8x AGP, 5 PCI és 3 DDR DIMM foglalattal rendelkezik. Az utóbbiakba maximálisan 3 Gbyte DDR400 memóriamodul helyezhető. A költségérzékeny felhasználókat megcélzó lap az integrált periféria-vezérlőkön túl nem tartalmaz egyéb extrákat.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról