Szerző: Bodnár Ádám

2003. június 02. 11:11:33

Athlon processzoros üzleti PC-t dob piacra a HP

A Hewlett-Packard mától újabb Athlon-alapú üzleti PC-t vesz fel kínálatába. A Compaq Evo D325 asztali gépben Athlon XP 3000+ processzor található.

A Hewlett-Packard mától újabb Athlon-alapú üzleti PC-t vesz fel kínálatába. A Compaq Evo D325 asztali gépben Athlon XP 3000+ processzor található.

A legnagyobb PC-gyártók közül a HP az AMD egyedüli szövetségese. A Gateway és az IBM már korábban levette termékpalettájáról az Athlon-alapú számítógépeket, a világ legnagyobb PC-gyártójaként jegyzett Dell pedig soha nem is forgalmazott AMD processzoros konfigurációkat. A HP otthoni felhasználóknak szánt konfigurációi között több Athlon-alapú modell is megtalálható és a vállalat kínálatában AMD processzoros notebookok is szerepelnek.

A HP tavaly augusztusban mutatta be első Athlon-alapú üzleti PC-jét, a Compaq Evo D315 konfigurációt. Ez volt az első eset, hogy a jelentős PC-gyártók valamelyike AMD processzorra épülő számítógépet dobott piacra vállalati felhasználók számára. Az nForce chipkészletes alaplapra épülő Compaq Evo D315-öt Athlon XP 2000+ vagy 2200+ processzorral lehetett megrendelni.

A ma bejelentésre kerülő Compaq Evo D325 számítógépeket a HP elsősorban kis- és közepes vállalatoknak, valamint kormányzati szerveknek ajánlja. A számítógépben intergált grafikus maggal rendelkező nForce2 chipkészletes alaplap és Athlon XP 2400+ vagy 3000+ processzor található. A konfiguráció alapkiépítésben 128 Mbyte memóriát, 40 Gbyte-os merevlemezt és 48X CD-ROM meghajtót tartalmaz. Az árak 479 dollártól kezdődnek.

a címlapról

bye-bye

5

Átalakul a Nokia menedzsmentje

2020. február 19. 13:44

Megszűnt a műszaki vezérigazgató-helyettesi pozíció, a cég próbál feljönni riválisaira.

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 20. 00:18

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.