Szerző: Bodnár Ádám

2003. május 30. 14:13

Az Apple eltávolítja az iTunes szoftver fájlcserélő funkcióját

Az Apple Computer bejelentette, hogy frissítést bocsátott ki iTunes szoftveréhez, amelynek segítségével megakadályozható az illegális fájlcsere. Az iTunes a Rendezvous segítségével képes arra, hogy az interneten keresztül megossza a zenefájlokat.

Az Apple Computer bejelentette, hogy frissítést bocsátott ki iTunes szoftveréhez, amelynek segítségével megakadályozható az illegális fájlcsere. Az iTunes a Rendezvous segítségével képes arra, hogy az interneten keresztül megossza a zenefájlokat. A Rendezvous segítségével nem csak az Apple iTunes Music Store könyvtárából származó zenék oszthatók meg, hanem a CD-ről lemásolt dalok is. Az iTunes új változata ezt akadályozza meg, mivel egyes felhasználók rosszindulatúan használták a funkciót -- áll az Apple közleményében.

Az Apple iTunes Music Store jelenleg mintegy 200 ezer zeneszámot kínál letöltésre darabonként 99 centért. A szolgáltatás rendkívül sikeres, az Apple adatai szerint az indulás óta eltelt egy hónap alatt a felhasználók több mint 3 millió dalt töltöttek le. Az iTunes szóban forgó szolgáltatását a zeneipar több képviselője is kritizálta. Az Apple nyilatkozatban hangsúlyozta, hogy rendkívül csalódott amiatt, hogy egyes felhasználók kalózkodásra használják a lehetőséget.

"Úgy terveztük meg a funkciót, hogy barátok vagy családtagok könnyen sugározhassanak (de ne másolhassanak) zenét egymás között" -- mondta az Apple szóvivője. "Azonban egyes felhasználók az internetre sugároznak zenét, olyan felhasználóknak, akiket nem is ismernek. Természetesen soha sem akartuk hogy ez így működjön." Az iTunes szolgáltatás előfizetői hétfő óta kapnak figyelmeztetést a frissítésre. Noha a javító programcsomag letöltése nem kötelező, az iTunes szoftver minden nap figyelmezteti a felhasználókat a frissítés szükségességére.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról