Szerző: Bodnár Ádám

2003. május 28. 09:23

Új internetes zeneszolgáltatás indul

A RealNetworks a mai napon indítja be új internetes zeneszolgáltatását, amely az Apple nemrégiben bevezetett hasonló szolgáltatásának sikerét kívánja meglovagolni.

A RealNetworks a mai napon indítja be új internetes zeneszolgáltatását, amely az Apple nemrégiben bevezetett hasonló szolgáltatásának sikerét kívánja meglovagolni.

A Rhapsody szolgáltatás 7 napig ingyenesen kipróbálható. Ezután a havi előfizetési díj 9,95 dollár, amelynek leszurkolása ellenében a felhasználók korlátlan mennyiségű zenét hallgathatnak meg a 330 ezer dalt tartalmazó gyűjteményből. Letölteni jelenleg 200 ezer dalt lehet, ezekért egyenként 79 centet kell fizetni.

Az Apple nemrégiben indította el iTunes Music Store nevű szolgáltatását, ami rövid időn belül hihetetlenül népszerű lett a felhasználók körében. A riválisok elsődleges célja hogy az iTunes Music Store-hoz hasonló szolgáltatást indítsanak Windows operációs rendszert használó zenerajongók számára, mielőtt az Apple szolgáltatása elérhető lenne a legnépszerűbb operációs rendszeren.

Az Apple iTunes Music Store jelenleg mintegy 200 ezer zeneszámot kínál letöltésre, darabonként 99 centért. A szolgáltatást egyelőre csak Apple Mac számítógépekről lehet igénybevenni, de Steve Jobs elnök-vezérigazgató elmondása szerint már zajlik a Windows operációs rendszert támogató változat fejlesztése, ami az év végére el is készülhet.

"El akarjuk terelni róluk a figyelmet mielőtt elindítanák a windowsos szolgáltatást" -- mondta Dan Sheeran, a RealNetworks marketingért felelős részlegének vezetője. A RealNetworks szolgáltatása a Listen.com Rhapsody-n alapul. A Listen.com-ot áprilisban vásárolta fel a RealNetworks 36 millió dollárért.

A RealNetworksnek már korábban is volt internetes zeneszolgáltatása, az EMI-jal, AOL Time Warnerrer és a Bertelsmannal közösen működtetett MusicNet, amelynek a RealNetworks 40 százalékos tulajdonosa. A hírek szerint a vállalat a jövőben már nem hideti a MusicNet szolgáltatást. Sheeran közölte, hogy a RealNetworks továbbra is biztosítja a MusicNet technológiáját, amelyek ezután az AOL fog előfizetői részére kínálni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról