Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2003. május 27. 17:38

Megállapodás a minisztérium és a vezeték nélküli szolgáltatók között

Együttműködési megállapodást írt alá a mai napon Pataki Dániel, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium helyettes államtitkára és Flamich Péter, a Vezeték Nélküli Internet Szolgáltatók Magyarországi Egyesületének (WISPA) alelnöke.

[HWSW] Együttműködési megállapodást írt alá a mai napon Pataki Dániel, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium helyettes államtitkára és Flamich Péter, a Vezeték Nélküli Internet Szolgáltatók Magyarországi Egyesületének (WISPA) alelnöke.

A megállapodás értelmében az Informatikai és Hírközlési Minisztérium kötelezettséget vállalt arra, hogy az egyesületet a jövőben bevonja minden olyan jogszabály tervezet egyeztetésébe, amely az egyesület által képviselt szolgáltatók érdekeit érinti. A WISPA ugyanakkor vállalta egy együttműködő önszabályozó szakmai testület felállítását, amely - egy külön megállapodás alapján - a Hírközlési Felügyelettel is együttműködik.

A felek a megállapodás során tisztázták a frekvenciasávok felhasználási szabályairól szóló 6/2003.(III.31.) IHM rendelet rádiós internet szolgáltatásra vonatkozó rendelkezéseit és megállapították, hogy a szolgáltatások jelenlegi működését és további bővülését a rendelet nem korlátozza. A rendelet nyomán történt egyetlen változás, hogy a nem harmonizált kültéri használatra szolgáló berendezéseket forgalomba hozatal előtt a hírközlési hatóságnál nyilvántartásba vétel céljából be kell mutatni.

A megállapodás rögzítette, hogy az Informatikai és Hírközlési Minisztériumnak és a Vezeték Nélküli Internet Szolgáltatók Magyarországi Egyesületének közös érdeke a magyarországi internet felhasználók számának gyarapodása, a szélessávú internet-elérés arányának növekedése, amely cél eléréséhez a vezeték nélküli szolgáltatókra és szolgáltatásokra kulcsszerep hárul.

Szólj hozzá a fórumban!

a címlapról

VISION

0

Olcsóbb Vision Pro-ra fekszik rá az Apple

2024. június 19. 13:00

A második generációs eszköz fejlesztése helyett egy alacsonyabb árkategóriára lövő hardverre összpontosít az almás cég, ami 2025-ben jelenhet meg.