:

Szerző: Barna József

2003. május 27. 11:06

A Cisco belép az adattároló hálózati rendszerek piacára

[NetAktív] A Cisco Systems a hónap elején jelentette be, hogy adattároló hálózati termékeit az OSM Active névre keresztelt piaci bevezetési stratégia keretében fogja forgalmazni, bevonva az EMC, a HP, az IBM és a Hitachi Data Systems értékesítési hálózatát. Ennek részeként a vállalat az adattároló alrendszerek iparának négy legnagyobb gyártójával kötött megállapodást az új, többszintű intelligenciát megvalósító Cisco MDS 9000 termékcsalád viszonteladására. Az OSM Active stratégia keretében elsősorban az eredetitárolóeszköz-gyártók (original storage manufacturer, OSM) forgalmazzák a megoldásokat, ugyanakkor a Cisco közvetlen értékesítési tevékenységére támaszkodva aktívan tájékoztathatják a végfelhasználókat és a viszonteladó partnereket az MDS termékcsaládról.

[NetAktív] A Cisco Systems a hónap elején jelentette be, hogy adattároló hálózati termékeit az "OSM Active" névre keresztelt piaci bevezetési stratégia keretében fogja forgalmazni, bevonva az EMC, a HP, az IBM és a Hitachi Data Systems értékesítési hálózatát. Ennek részeként a vállalat az adattároló alrendszerek iparának négy legnagyobb gyártójával kötött megállapodást az új, többszintű intelligenciát megvalósító Cisco MDS 9000 termékcsalád viszonteladására. Az OSM Active stratégia keretében elsősorban az eredetitárolóeszköz-gyártók (original storage manufacturer, OSM) forgalmazzák a megoldásokat, ugyanakkor a Cisco közvetlen értékesítési tevékenységére támaszkodva aktívan tájékoztathatják a végfelhasználókat és a viszonteladó partnereket az MDS termékcsaládról.

A stratégia részeként a Cisco szándéknyilatkozatot írt alá az EMC-vel, amely a Cisco OSM stratégiához csatlakozva forgalmazni és támogatni kívánja a Cisco MDS 9509 Multilayer Directort és a Cisco MDS 9216 Multilayer Fabric Switch kapcsolóhálózati kapcsolót. A megállapodás alapján a Cisco MDS 9000 termékcsaládot az EMC saját átfogó Connectrix SAN Infrastructure termékeinek részeként fogja forgalmazni 2003 második negyedévétől. Az EMC szoftveralkalmazásokat is kíván fejleszteni a Cisco MDS 9000 platformra, és a Ciscóval közösen nyílt szabványokon alapuló megoldásokat fog kínálni.

Az IBM volt az első OSM cég, amely viszonteladói megállapodást kötött a Ciscóval. A vállalat bejelentette, hogy a Cisco OSM-partnereként megkezdi a Cisco MDS 9000 nemzetközi értékesítését. Az IBM széles körben tesztelte a Cisco MDS 9000 és az IBM tárolórendszerei közötti együttműködést. A cég ezen kívül elsőként írt alá viszonteladói együttműködést a Cisco új, többprotokollos SAN kapcsolóinak értékesítésére. A lépés illeszkedik a vállalat stratégiájába, amelynek keretében az adattároló hálózati megoldások legszélesebb körét kívánja biztosítani ügyfeleinek.

A HP szintén bejelentette, hogy az együttműködés bevizsgálásának első fázisa után a Cisco OSM-partnerré válik, és megkezdi a Cisco MDS 9000 termékcsalád viszonteladását. A HP úgy tervezi, hogy 2003 második negyedévének végére lezárja a kiválasztott alapkonfigurációkon végzett előzetes együttműködési bevizsgálást és megkezdi az MDS 9000 termékcsalád szállítását.

A Hitachi Data Systems ugyancsak bejelentette, hogy belép a Cisco OSM-partnereinek körébe, és megkezdi a Cisco MDS 9000 értékesítését. A Hitachi Data Systems a tárolóeszköz-gyártók közül elsőként végezte el a saját tárolórendszerei és a Cisco MDS9509 Multilayer Director, a Cisco MDS 9216 Multilayer Fabric Switch és az ezekhez kapcsolódó modulok közötti interoperabilitási tesztelését.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 23:37

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.